Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Három napon át ünnepelt a városrész

2016.05.20.

Németh Nóra

Kezdetét vette a falunapok, városrészi ünnepségek szezonja. Az elmúlt hétvégén az Alsósági Tavaszi Napok hagyományos programsorozatára került sor, melynek keretében idén is színes műsorok, kulturális és sportrendezvények várták az érdeklődőket. 


Évtizedes hagyományokra tekint vissza az Alsósági Tavaszi Napok programsorozat, idén már 24. alkalommal került megrendezésre. A városrész egyik legnagyobb ünnepségéhez ezúttal az időjárás is kegyes volt, május 20-án kellemes tavaszi időben vette kezdetét a rendezvény. Délután hat órakor térzenével startolt a háromnapos programsorozat, majd a sportcsarnok előtt felállított színpadon sor került a hivatalos megnyitóra is. Elsőként Fehér László polgármester mondott beszédet, majd dr. Kovács Zoltán, a részönkormányzat alelnöke is köszöntötte a tavaszi napok résztvevőit, valamint külön köszönetét fejezte ki Erdélyi Antal részönkormányzat-vezetőnek, hogy annyi éven át életben tartotta a hagyományt, és idén is színes, színvonalas programot szervezett a településrész lakosainak. A képviselők után a Celldömölki Városi Óvoda Alsósági Tagintézményének óvodásai, valamint az Alsósági Tagiskola diákjai léptek a színpadra, színvonalas táncos produkciókkal. Szombaton is folytatódott a Tavaszi Napok programfolyama. Kora délután a hagyományos „Alsósági Fakanál” versenyre invitálták a településrész lakosait, majd a kulturális műsoroké volt a színpad és a főszerep. A „Tánc-lánc” fantázianévvel meghirdetett program valóban legkülönfélébb stílusú és dinamikájú produkciókat vonultatta fel a közönség előtt. Fellépett a helyi mazsorett csoport, majd a Kemenesalja Néptánccsoport utánpótlás és felnőtt csapata járt hagyományőrző táncokat a pódiumon. Őket az Energy Dance Team szintén sokszínű formációi követték, végül pedig a Rocky-Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club táncelőadásának tapsolhatott a közönség.



A tánc műsorok után a Pápai Musical Stúdió előadása következett Hárman párban címmel, amit a Rose Dance tánccsoport bemutatója követett. Az estéhez közeledve szép lassan a zene vette át a főszerepet a tavaszi napokon, a Fakanál főzőverseny eredményhirdetése után ifj. Kuckár József műsora következett, majd az est sztárvendége, Postás Józsi lépett a színpadra. Az énekes műsort a Potyautasok koncertje követte, végül a szombati nap éjszakába nyúló utcabállal zárult. Másnap, a háromnapos programsorozat utolsó napján zajlott többek között a női labdarúgó torna, valamint az utcák terek férfi labdarúgó tornája. Szintén vasárnap került azonban sor egy másik ünnepélyes eseményre, május 22-én ugyanis hivatalosan is felavatták az alsósági evangélikus templom előtt felújított teret, a Hősök parkját. A park az elmúlt időszakban új utcabútorokkal bővült, valamint a térkövezése is megtörtént, mellyel nem csak a templom és környéke, de az egész utca új, megszépült képet mutat. Az átadón elsőként Kerekes Csaba evangélikus lelkész mondott köszönetet mindazoknak, akiknek köszönhetően a munkálatok megvalósultak, majd kitért a 2017-es év jelentőségére. Jövőre lesz ugyanis 500 éves a reformáció, ebből az alkalomból az evangélikus egyházközség egy Luther-mellszobor elhelyezését tervezi a felújított parkban. Kerekes Csaba után Fehér László polgármester vette át a szót, majd Győri Elemér, az egyházközség felügyelője mondott köszönetet a megújult parkért, mely végre megfelelő környezetet biztosít a templomnak, valamint méltó emléket állít a világháború hőseinek tiszteletére. Az átadás szalagátvágással, majd ökomenikus istentisztelettel zárult.


NÉMETH NÓRA

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb