Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Tavaszünnep három napon át

2016.04.18.

Gazdag és színes programkínálat várta a helyi lakosokat, és a távolabbról városunkba érkezőket is április 15. és 17. között. Ezen a hétvégén rendezte meg Celldömölk Város Önkormányzata, valamint a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár immár harmadik alkalommal az egyik legnagyobb tavaszi rendezvénynek számító Tulipán Fesztivált.  


A háromnapos programfolyam pénteken délelőtt Bognár Szilvia énekes „Tavaszköszöntő Csintekerintő” című műsorával vette kezdetét, aki előadását az évszakok váltakozása köré építette, ahogy műsora szlogenje szól: „... énekszóval, gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel.” Este a háromnapos fesztivál nyitórendezvényeként is funkcionáló, a helyi népművészek és kézművesek munkáiból összeállított kiállítás megnyitója is zajlott, melynek keretében köszöntőt mondott Söptei Józsefné alpolgármester asszony. A tehetséges kemenesaljai népművészek által alkotott hímzésekből, fa- és csontfaragásokból, csuhé-szalma-gyékény munkákból, fazekas termékekből, gyertyaöntvényekből, mézeskalács figurákból álló tárlatot Illés Erika szobrászművész ajánlotta a megjelentek figyelmébe, és vasi táncokkal közreműködtek a Kemenesalja Néptánccsoport szólótáncosai.



A kiállítás megnyitó keretében zajlott a „Népi konyha ízei” címen meghirdetett verseny eredményhirdetése is, mely kapcsán a következők részesültek díjazásban: Bolla Lászlóné, Szabó Alíz, Udvardy Szilvia, Kőhalmi Ferencné és Sólyomvári Chayenne. Mivel az első nap a hagyományőrzés jegyében telt, ki más lehetett volna az esti zenei program sztárvendége, mint a Kossuth-díjas Csík zenekar, akiket hazánk egyik legnépszerűbb népzenei együtteseként tartanak számon. Az együttes repertoárja autentikus népzenei dallamokból, különféle feldolgozásokból, népzenei lüktetésbe áttett, sokak által kedvelt könnyűzenei dallamokból, és a mai világ ritmusának meg felelően saját maguk által összeállított dalokból áll, ezek mind egyikéből adtak ízelítőt népes közönségük nem kis örömére.



S akinek ez nem volt elegendő, még Retro discoban is szórakozhatott Bálint István, DJ. Muki jóvoltából. A Tulipán fesztivál második napjának délelőttje igazi „Vásárfia" programot kínált, melynek keretében a Soltis Lajos Színház, az Ultraviolák Bábcsoport, a Kemenesalja Néptánccsoport, a sátoraljaújhelyi Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, a Németh János citerazenekar, valamint a Kenyeri Daloskör mutatkozott be. Délután a fesztiválköszöntő műsorban felléptek a művelődési központ csoportjai: a mazsorettek, az Energy Dance Team táncosai, és a Rocky- Dilly ARRC Egyesület tagjai. Ezzel párhuzamosan az Ifjúság téren felbőgtek a motorok, és elindult a motoros felvonulás, csaknem száz résztvevővel. Négy órától rockzenekarok foglalták el a színpadot, fellépett a Pandorra, Szentgyörgyi Ábel, a Velvet Moon, a Fatal Error és a VadVágány. Ezt követően került sor „A fesztivál süteménye” címen meghirdetett verseny eredményhirdetésére, melyen a következő jól sütő lányok-asszonyok győzedelmeskedtek: Bolla Lászlóné, Szilli Tiborné, Szabó Valéria, Szabó- Horváth Anett, Kőhalmi Ferencné. „A fesztivál süteménye” pedig Sólyomvári Chayenne kezei közül került ki.



Az este kilenc órakor kezdődő Lord koncert előtt Fehér László polgármester köszöntötte a többezres tömeget, majd az 1972-ben megyeszékhelyünkön alakult együttes csapott a húrok közé, hogy másfél órás koncerttel örvendeztesse meg rajongótáborát. A fesztivál harmadik napja a gasztronómia jegyében telt. A délben kezdődő „Nótaszó" keretében a Kenyeri Rába menti Citerazenekar, a hazai nótás gasztrohumor képviselői: az Éneklő Szakácsok nevű trió, valamint Horváth Béla zenekara szolgáltatott jó zenét a helyi éttermek által elkészített finomságok elfogyasztásához, melyeket kóstolójegyért lehetett megvásárolni.



Délután hintóval és kisvonattal lehetett bejárni a „tulipán-utat”, így megtekinteni a város különböző területein elte rülő varázslatos virág - szőnyegeket. Mind eközben azok sem unatkoztak, akik a művelődési központ előtti téren maradtak, hiszen őket Peller Anna énekes szórakoztatta operett és egyéb közkedvelt, népszerű slágerekkel, valamint Horváth Zsolt, a „füredi verklis”, aki a békebeli idők hangulatát idézve romantikus, édesbús dallamokat, keringőket csalt ki zenedobozából, sok kíváncsi érdeklődőt maga köré vonzva.


REINER ANITA

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb