Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Gyűlnek az aláírások a kórházért

2016.03.31.

Megkezdődött múlt hét csütörtökön a Vas megyei kórházak aktív ellátásának bővítéséért indított aláírásgyűjtés, melyet Fehér László polgármester magánszemélyként kezdeményezett.  

Minden Vas megyében élő gyerek és felnőtt, fiatal és idős érdeke, hogy biztonságosabb alapokon nyugvó egészségügyi ellátásban részesüljön. Éppen ezért – bár Szabó Lajossal és dr. Németh Kálmánnal a megyei közgyűlés tagjaiként álltunk az ügy élére – nem megyei önkormányzati képviselőként, nem Celldömölk polgármestereként, nem más szervezet képviseletében, hanem magánemberként nyújtottam be kérelmet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz aláírás gyűjtésre – mondta el Fehér László. – A polgári kezdeményezés célja, hogy megyeszerte gyűjtsünk aláírásokat annak érdekében, hogy Szombathelyen kívül Celldömölkön és Körmenden is visszaállítsák az aktív kórházi ellátást, és szülészet-nőgyógyászati, belgyógyászati és sebészeti ellátásban fogadják a betegeket. Fehér László hangsúlyozta, hogy az utóbbi évtizedben több egészségügyi reformon esett át országosan a kórházi hálózat. Az aktív ellátást nyújtó kórházak számának csökkentése mellett sajnos a kórházak finanszírozása is kevés, ami ráadásul 2009 óta nem is változott. Az ellátásban meghatározó, hogy a megyék milyen teljesítményt nyújthatnak, és sajnos országos összehasonlításban lakosságarányosan Vas megye hátrányban van, ami 1,2 milliárd forint hiányt jelent évente, ugyanis a megye 8.063 súlyszám-hátrányban van, egy súlypont pedig 150 ezer forintot jelent. Jó lenne, ha ezt az 1,2 milliárd forintot megkapná Vas megye, és a pénzt szétosztanák a Markusovszky kórház, a celldömölki és a körmendi kórházak között. Az aláírásokat május végéig gyűjtik, az összegyűjtött aláírásokat az egészségügyi szaktárcához juttatják majd el. Már az első nap nagy érdeklődés volt, a celldömölki piacon több százan írtak alá néhány óra alatt, az aláírók szerint

is pártállástól függetlenül kell az ügy mellé állni, hiszen a Vas megyében élők is megérdemlik, hogy gyorsabban és a lakóhelyükhöz közelebb jussanak a szükséges kórházi ellátáshoz. A következő néhány héten több településen is lehet aláírással támogatni a kezdeményezést, amiről Fehér László facebook oldalán értesülhetnek.


ÚK

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb