Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Március 15-i megyei ünnepség városunkban

2016.03.18.

2016. március 15-én Vas Megye Önkormányzata és Celldömölk Város Önkormányzata és együtt emlékezett meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról Celldömölkön.  


A megemlékezés az 1848-as hősök emlékfalánál kezdődött, ahol Vas Megye Közgyűlésének nevében koszorút helyezett el Majthényi László, a közgyűlés elnöke, dr. Kondora Bálint, a közgyűlés alelnöke és dr. Balázsy Péter megyei főjegyző. Celldömölk Város Önkormányzata nevében Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester asszony és Farkas Gábor, a város jegyzője. Koszorút helyezett el továbbá a Vas Megyei Kormányhivatal nevében Gecse József, a Járási Hivatal vezetője, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Celldömölki Tankerülete nevében koszorúz Rozmán László igazgató. Az emlékezés koszorúit helyezték el az 1848-as hősök emlékfalán a megyei és helyi pártok és szervezetek képviselői. A koszorúzást követően a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületében folytatódott az ünnepség.



A Himnusz elhangzása után Fehér László, Celldömölk város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket: beszédében kiemelte a 168 évvel ezelőtti tetteket, melyek egy országnak adtak hitet. „Emlékezünk az elszántságra, mely az országnak függetlenséget, felelős kormányt, jogokat, méltóságot és szabadságot adott… Ahogy a múltban, úgy a jelenben is mindannyiunknak, a hazáért felelős politikusoknak és felelősséget érző polgároknak kötelessége, hogy a haza érdekében cselekedjünk, közösen vigyük előre az országot a jövőnk érdekében. Szabadságunk zászlaján éppen ezért jog, törvény, szolidaritás, együttműködés, tisztelet, közös európai jövő kell, hogy álljon” – hangsúlyozta a városvezető.



Vas megye himnuszát követően Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. Felelevenítette a 168 évvel ezelőtti történéseket, és történelmi tablót sorakoztatott fel Vas megye egész területéről. Megerősítette: a márciusi ifjak igent mondtak a szabadságra, de ahhoz, hogy ne hunyjon ki a forradalom lángja, az egész magyarság tenni akarása kellett. A Kemenesalja 1848-as hősei voltak Vidos József, Széll József és itt nyugszik Virághalmi Ferenc. Széll József tragikus sorsáról részletesen is megemlékezett. „Egyetemes magyar sorsunk esszenciaként sűrűsödik megyénkbe. Legyünk büszkék szülőföldünkre, Vas megyére, hiszen csak így tudjuk továbbadni a hazaszeretetet gyermekeinknek. És egykor majd ők is ugyanúgy becsülik ezt a földet, mint ahogyan mi tesszük” – vallotta beszédében az országgyűlési képviselő.



Az ünnepi beszéd és a műsor után kitüntetések átadása következett, melyet Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, dr. Kondora Bálint, Vas Megye Közgyűlésének alelnöke és dr. Balázsy Péter megyei főjegyző adott át. Városunkból 2016. március 15-e alkalmából Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Oktatási Tagozata elismerésben részesült Bejczi Károly, a celldömölki Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Somogyi Dezsőné, a Celldömölki Városi Óvoda - Alsósági Tagóvoda óvónője. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerést kapott Benkő Péter Pál, a celldömölki Soltis Lajos Színház művészeti vezetője, színésze. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tago zata kitüntetést vehetett át dr. Kovács Zoltán, a Cell-Oxy-Med Kft. háziorvosa, ügyelet - vezető orvos. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Szociális Tagozata elismerésben részesült Borsos Péterné, a Celldömölki Népjóléti Szolgálat Idősek Otthonának vezetője.



Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Sport Tagozata díjat kapott Szabó Ferenc, celldömölki volt labdarúgó sport vezető. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata elismerésben részesült Homlok István, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete Celldömölk mentőállomás-vezetője, mentőápoló. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kisebbségekért Tagozata elismerést vehetett át Bakonyi László, a Celldömölki Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Vas Megye Közgyűlésének Elnöke Emlék éremben részesült Dummel Ottó, a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda vezetője és Erőss Elemér r. alezredes. Ugyancsak Vas Megye Közgyűlése Elnöke Emlékérmét vehette át a járásból dr. Mesterházy Zsuzsanna, Nagysimonyi, Tokorcs, Kemenesmihályfa községek háziorvosa, valamint Fiszter Anna, a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alap fokú Művészeti Iskola tagintézmény vezetője. Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata elismerésben részesült Kovács Gáborné, a MI-TO-SI Bt. háziorvosi asszisztense, aki Nagysimonyiban, Tokorcson és Kemenesmihályfán teljesít szolgálatot. Az ünnepi műsor a Szózattal zárult.


LOSONCZ ANDREA

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb