Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szalagot kaptak az Eötvös végzõsei is

2016.02.13.

Németh Nóra

A téli hónapok kiemelt rendezvénye a szalagavató ünnepség, mellyel a végzős középiskolások elindulnak az érettségihez vezető úton, a felnőtté válás lépcsőjén. Az idei év különleges a helyi szakképzőiskola életében, hiszen ez az első alkalom, hogy a diákok szalagján a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskolája név szerepel, ugyanis ez alatt a név alatt első végzős osztályát köszönthette az intézmény.  



A február 13-ai ünnepi műsor keretein belül elsőként Söptei Józsefné alpolgármester-asszony köszöntötte az iskola tornacsarnokában felsorakozott 65 végzős tanulót, hozzátartozóikat és a megjelenteket. „Kedves végzős diákok! Most léptek ki az életbe, ismeretlen utakra léptek, nekivágtok a saját kalandotoknak. Mindenki utazik a saját életében. Eddig közös utatok volt itt az iskola falai között, együtt az osztálytársakkal, pedagógusokkal, de hamarosan elválnak az útjaitok. S valljuk be, nem könnyű a dolgotok. Nem könnyű a ma fiataljának lenni.” Söptei Józsefné meg jegyezte, az elmúlt évek a diákok és tanáraik számára az alkotásról, a közös munkáról, a tanulásról és a tanításról szóltak. Hamarosan azonban mindez meg fog változni, egy tágabb környezetben kell majd érvényesíteniük a megszerzett tudást. Az alpolgármester után



Soós Andrea intézmény vezető köszöntötte az egybegyűlteket. „Kedves végzősök! Tanáraitok is elgondolkoznak ilyenkor, hogy az iskolában eltöltött három, négy, öt év alatt, hogyan változtatok, hogyan alakult a személyiségetek. Hogy milyenek voltatok? Sokszor dacoskodtatok, feszegettétek a határokat. Nem akartatok ti senkit bántani, csak gyerekszívvel mér tétek önmagatokat. Voltatok közönyösnek látszó, mégis lelkesen munkálkodó hangyacsapat. Tudtatok együtt dolgozni, ha úgy hozta a feladat, s bátran kiálltatok képviselni az igazat. Egymásra nézve talán először érzitek mindnyájan, igen, ez egy olyan pillanat, amikor nem számít az, mennyi mindent másképp láttok. A lényeg az, hogy itt együtt álltok, és közösséggé váltatok az elmúlt évek alatt.” Az intézmény vezető beszéde után a szalagfeltűzés pillanatai következtek, az osztályfőnökök büszkén aggatták fel a diákjaikra a felnőtté válás szimbolikus szalagját, és buzdították a végzősöket arra, hogy ugyanilyen emelt fővel viseljék azt a továbbiakban is, a ballagásig és az érettségiig tartó rögös úton.



A szalagtűzést zenés-táncos műsorok követték. A közönség az igényesen elkészített osztályfilmek mellett a rockysok előadását is megtekinthette, a köztes időben pedig a Pandorra zenekar dalaira kapcsolódhatott ki. A szalagavatót a hagyományokhoz hűen a végzős diákok keringője zárta.



NÉMETH NÓRA

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb