Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szalagot kaptak a gimnázium végzősei

2016.01.22.

Németh Nóra

A középiskolák életében máig kedves hagyománynak számít a szalagfeltűzés ünnepe. A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium végzős tanulói idén január 22-én rendezték meg szalagavató ünnepségüket. Ismét elérkezett a középiskolai évek egyik legjobban várt eseménye, péntek este megtartották szalagavató ünnepségüket a Berzsenyi Dániel Gimnázium végzős diákjai. A jeles rendezvény ezúttal – a régi hagyományokat újra élesztve – ismét a Kemenesaljai Művelődési Központ falai között zajlott, a végzős tanulók tiszteletére január 22-én díszbe borult az egész színházterem. 



Az ünnepélyes pillanatok Sipos Tibor iskolaigazgató beszédével vették kezdetüket. „Kedves Diákjaink, Végzősök! Osztályfőnökük hamarosan a szívük fölé helyezi azt a szalagot, amely jelzi, hogy fontos időszak kezdődik. Remélem, egyben egy emlékekben és sikerekben gazdag életszakaszt is szimbolizál. Véleményem szerint az országban nincs még egy olyan évfolyam, amelynek ennyi változást kellett megérnie iskolájában tanulmányai során. Szerencsére ez semmilyen hatással nem volt munkájukra, hiszen soksok elismerésre méltó eredménnyel büszkélkedhet mindkét osztály.” Sipos Tibor után Fehér László polgármester is köszöntötte a fiatalokat, hangsúlyozva, milyen fontos mérföldkőhöz értek az életükben, valamint biztatva őket arra, hogy mindig merjenek komoly döntéseket hozni és bátor lépéseket tenni céljaik elérése érdekében. „Negyven - hét diák áll most itt előttünk, ők ez év végén azok közé a közel ötezer egykori berzsenyis közé tartoznak majd, akik az iskola megalakulása óta kikerültek az intézmény falai közül az iskolapadból. Diákok ezrei végeztek már előttük, sokan közülük itt élnek Celldömölkön, többen elkerültek az ország más részeire, de mindig szívesen jönnek haza, ide, Celldömölkre.”

 

A beszédek után az ünnepélyes szalagfeltűzés pillanatai következtek. Idén 47 végzős diák ruhájára tűzte fel a felnőtté válást jelzõ szalagot a két osztályfőnök, dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó és Fódi Vivien, hogy aztán a tanulók a későbbiekben is büszkén viselhessék középiskolai évek lezárásának egyezményes szimbólumát. A szalagtűzés után aztán az osztályok műsorai következtek. A jelenlévő családtagok és barátok az elmúlt négy illetve hat év osztályfotóiból kaptak egy kis ízelítőt, valamint meghallgathatták a tanulók zenés előadásait is. A program hivatalos része végül a két osztály keringőjével zárult.



NÉMETH N. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb