Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Nevezetességek, látnivalók 2

2009.04.22.

Református templom A Celldömölki Református Templomot 1937-ben építették.


 Mozdonyskanzen A celldömölki vasútállomáson az érdeklődők három, teljesen felújított gőzmozdonyt tekinthetnek meg. A szépen rendben tartott parkban kiállított mozdonyok és vagonok egész évben ingyenesen megtekinthetők.


Celldömölki-tó Celldömölk város határában a fő út mentén található a tó (Celldömölkről Alsóság felé vezető út mellett). A tó kialakítása a XX. század elejére tehető. A tó átlagos mélysége 1,8-2 méter mély, de néhol 7-9 méter mély kutakat is találunk benne. Ezen kutakból feltörő víz táplálja a tavat egész évben. A mederben vékony iszapréteg található, mely kemény aljzaton fekszik. A szabdalt partú mesterséges tó partját nádasok, bokrok, ligetek teszik változatosabbá. A tó környé kedvelt pihenő park. Kezelő: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.


Pannónia – Ring, Ostffyasszonyfa A Celldömölktől 14 kilométerre található, 4.740 méter hosszú pálya, motor-, gokart- és autóversenyzésre is rendkívül kedvelt. A Ring egész évben nyitva áll a látogatók elött. Étkezési lehetőséggel, campinggel.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb