Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Közmeghallgatást tartott a képviselőtestület

2016.01.27.

2016. január 27-én közmeghallgatást tartott Celldömölk Város Képviselõtestülete a Kemenesaljai Mûvelõdési Központ és Könyvtár galériáján. A köz - életi esemény fõtémája a piac és környéke, valamint az alsósági városrész központjának felújítási tervei voltak. Fehér László polgármester köszöntötte az érdeklõdõket, a szakembereket, a képviselõ-testület tagjait, valamint az önkormányzati hivatal dolgozóit, majd átadta a szót R. Takács Eszternek, a Pro Arch. Építész Stúdió Bt. vezetõ építészének, aki ismertette a terveket: 



Alsóság központját illetõen a tervezésnél figyelembe vették a templomtól délre fekvõ orsós tér kialakítását, az iskola és a templom közé egy ovális teret terveztek, felidézve a templombelsõ építészeti világát. A jelenlegi parkoló kiváltására az iskola bejárata mellett egy nagyobb, erõsített zöldfelületes parkoló kialakítását tervezik, illetve a Takarékszövetkezet mellett található parkolóhelyeket is bõvítenék. A központ alsó részét illetõen a közösségi tér erõsítését célozták meg, hiszen a sportcentrum és az üzletek elõtt egy kisebb piacot alakítanának ki, amely nyáron tetszõlegesen ernyõvel fedhetõ lehetne. A városvezetõ köszönetet mondott a vállalkozóknak azért, hogy adójukkal biztosították a korábbi városközpont rehabilitációs ütemekhez a szükséges önerõt.



Elmondta, a 2014–2020 terve - zési ciklus pályázatai lehetõvé teszik, hogy a megkezdett munkát folytassák, ennek keretein belül megújuljon a piac és környéke. R. Takács Eszter építész három tervváltozatot ismertetett, amelyek tükrözik a különbözõ igényeket, és eltérõ árfekvésû kivitelezési munkákat tartalmaznak. Az eltérõ érdekek a közmeghallgatáson is felszínre kerültek, hiszen a tájékoztatást élénk érdeklõdés és vita kísérte. Söptei Józsefné alpolgármester- asszony hangsúlyozta: a piac funkcionálisan ma is jó, de szükség van a korrodálódott felületek felújí -tására, a tetõcserére, zöldfelületek kialakítására, valamint a bútorzat mobillá tételére ahhoz, hogy a közterület több funkcióssá válhasson. R. Takács Eszter elmondta, hogy pályafutása egyik legnagyobb kihívása a celldömölki piac rekonstrukciós terveinek elkészítése. A különbözõ érdekek figyelembe vételével márciusra szeretnék a terveket véglegesíteni, nyertes pályázat esetén pedig jövõ év tavaszán indulhatnának a kivitelezési munkálatok – tájékoztatta a jelenlévõket a pályázati határidõkrõl Dummel Ottó, a mûszaki iroda vezetõje. A közmeghallgatás további részében Fehér László polgármester a költségvetést illetõen az intézményi mûködés költségeinek csökkentésérõl beszélt. A folytatásban néhány közérdekû kérdést vetettek fel a város lakói. 


Losoncz Andrea

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb