Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Munkácson járt a celldömölki delegáció

2016.01.24.

2013 júliusában a Munkácsy-kiállítás festményei között írta alá Fehér László, Celldömölk és Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere a két település közötti testvérvárosi megállapodást, a KMKK galériáján. A két város közötti kapcsolat továbbra is élő, intenzív és fejlődőképes, köszönhetően első sorban dr.Kovács Zoltán önkormányzati képviselőnek. 2016 januárjában a munkácsi városvezetés meghívásának eleget téve látogatott a kárpátaljai testvérvárosba a Söptei Józsefné, Lengyel László alpolgármesterek, dr. Kovács Zoltán, Szücs Dávid önkormányzati képviselők alkotta celldömölki küldöttség. 



A találkozó apropóját a huszonegyedik alkalommal megrendezett Munkácsi Vörösbor Fesztivál szolgáltatta. A celldömölki delegációt a látogatás első napján Andrij Baloga, Munkács 2015. októberben megválasztott polgármestere fogadta a Városházán. A találkozó keretében a felek biztosították egymást a testvérvárosi együttműködés szorosabbra fűzésének, elmélyítésének szándékáról. A megbeszélés során első sorban az oktatás, a kultúra, a sport területén megvalósítható konkrét együtt működési lehetőségek kerültek napirendre. A partnerek kölcsönösen kijelentették, hogy a későbbiekben akár a gazdasági kapcsolatok erősítése is célként kerülhet meghatározásra.



A találkozó zárásaként a celldömölki küldöttség meghívta vendéglátóit a tavaszi Tulipán Fesztivál, valamint az őszi Sághegyi Szüreti Napok rendezvényeire. A Vörösbor Fesztivállal párhuzamosan nemzetközi borászati konferenciát is rendeztek Munkácson, melyen a magyarországi testvérvárosok mellett a Latorca-parti város cseh, szlovák, osztrák és horvát partnerei is képviseltették magukat. A nevezetes, a magyar történelemben fontos szerepet betöltő Munkács várában megtartott konferencián Söptei Józsefné vetítéssel egybekötött prezentáció keretében mutatta be Celldömölk városát, valamint a Ság hegyet, mint bortermelő vidéket. A rendezvényen a meghívott vendégek részére ismertetésre, valamint kóstoltatásra kerültek kemenesaljai borok is. Napjainkban Ukrajnát háború és súlyos gazdasági nehézségek sújtják. A munkácsi, kárpátaljai magyarság számára erős kapaszkodót, valamint határon innen és túl kölcsönösen fontos nemzeti identitásképző erőt jelenthetnek a Celldömölk és Munkács közötti testvérvárosi kapcsolatok.



LENGYEL LÁSZLÓ

ALPOLGÁRMESTER 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb