Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Kemenesaljai Néptánccsoport

2016.01.12.

Kemenesalja Néptánccsoport



A Kemenesalja Néptánccsoport négy évtizede tevékeny részese a magyar kulturális értékek hatékony megőrzésének. Céljuk a magyar néptánckultúra megőrzése, továbbadása, a magyar paraszti tánc és zenei folklór ápolása és feldolgozása, melyet az együttes megpróbál a legalaposabban elsajátítani, és színpadra állítani. A tánc és a zene mellett a táncos szokások, a régi viselet megismerésére is törekszenek. A mindig megújulni képes csoport időtálló értékeket közvetít egyrészt tagjainak, másrészt a nézőknek.


Elengedhetetlenül fontos számukra az utánpótlás-nevelés, mely alapköve a felnőtt együttes sikeres működésének, ezért csoportjaiban a gyerekek már kiskortól kezdve, népi játékokon keresztül ismerkednek a néptánc alapelemeivel. Az együttes repertoárja átfogó képet ad a magyarság táncművészetéről. Táncai közt Dunántúltól Erdélyig minden jellegzetes tájegység tánca megtalálható.


A csoport rendszeres fellépője a városi és térségi rendezvényeknek, nevet szereztek maguknak itthon és külföldön egyaránt. Jártak többek között Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Erdélyben, kulturális műsorok mellett néptánc-fesztiválokon szerepelnek.


A Kemenesalja Néptánccsoport Celldömölk civil egyesületeként részese annak a nemzeti kincsnek, amelynek segítségével megelevenedhet előttünk a múlt. Ők a múlt, a jelen, a jövő, generációk egymás után, képviselve a folytonosságot, és mindig megújulva adják át a tudást, gyönyörködtetnek produkcióikkal.


www.kncs.hu

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb