Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Celldömölki önkormányzati épületek energetikai korszerűsítés

2015.12.01.

  


Projekt tárgya:                           Celldömölki önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése és felújítása


 


Projekt azonosító száma:        KEOP-5.7.0/15-2015-0257


 


Kedveszményezett:                  Celldömölk Város Önkormányzata


 


Elnyert KEOP támogatás:        149.915.652 Ft


 


Támogatás mértéke:                100 %


 


Celldömölk Város Önkormányzatának Celldömölki önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése és felújítása című pályázata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése KEOP-2015-5.7.0 pályázat keretében elnyert támogatás felhasználásával valósul meg. A projekt közvetlen célja az érintett épületek energetikai korszerűsítése és felújítása, az energiafelhasználás csökkentése érdekében. A projekt közvetett hatásaként növekszik az épületek használóinak komfortérzete (akusztikai és hő), az épületek élettartama megnő, illetve az alacsonyabb energiafelhasználási szint kíméli az épületgépészeti elemeket.


 


A projekt keretében Celldömölk Város Önkormányzatának tulajdonában és a Népjóléti Szolgálat használatában lévő Idősek Otthona és Gondozóház (Celldömölk, Szalóky Sándor u. 1); Központ és Idősek Klubja (Celldömölk, Szalóky Sándor u. 3.) valamint az Idősek Otthona (Celldömölk, Nemesdömölki u. 15. épületek energetikai korszerűsítése valósul meg. A felújítás keretében az épületek homlokzatának és a födém, illetve a lapostető szigetelése lesz megvalósítva, valamint a homlokzati nyílászárók cseréjére kerül sor, annak érdekében, hogy az épület fenntartási költségei és a környezetbe kibocsátott üvegház hatású gázok mennyisége csökkenjen.


Az eredeti korszerűtlen homlokzat és födém szerkezet már nem felelt meg a mai energiahatékonysági követelményeknek ezért jóval az optimális hő átbocsátási értéken aluli a hőszigetelési adottsága.


 


A Celldömölk Szalóky u. 1. épület homlokzati hőszigetelése 14 cm, a lapostető 20 cm vastagságú szigetelőanyaggal kerül kivitelezésre. A tető szigetelésével egyidejűleg kerül kialakításra a lapostető új vízszigetelése. A meglévő nyílászárók új háromrétegű üvegezésű műanyag nyílászárókra lesznek cserélve.


 


A Celldömölk Szalóky u. 3. épület homlokzati hőszigetelése 14 cm, a lapostető 20 cm vastagságú szigetelőanyaggal kerül kivitelezésre. A tető szigetelésével egyidejűleg kerül kialakításra a lapostető új vízszigetelése. A meglévő nyílászárók új háromrétegű üvegezésű műanyag nyílászárókra lesznek cserélve.


 


A Celldömölk Nemesdömölki u. 15. épület homlokzati hőszigetelése 14 cm, a tető 15 cm vastagságú pincefödém 8 cm vastagságú szigetelőanyaggal kerül kivitelezésre. A tető szigetelésével egyidejűleg kerül kialakításra a lapostető új vízszigetelése. A meglévő nyílászárók új háromrétegű üvegezésű műanyag nyílászárókra lesznek cserélve.


 


 


A homlokzati hőszigetelő rendszer részeként a záró felület színének kialakítására úgy kerül sor, hogy az épület külső megjelenésében illeszkedjen az ellátott funkcióhoz és az épített környezetéhez, szem előtt tartva a városképi megjelenését.


 


A projekt eredményeképpen a felhasználásra kerülő energia 1309,35 GJ-lal, az üvegházhatású gázok kibocsátása 73,79 t-val csökken évente, valamint az energia megtakarításból adódó energiaköltség éves szinten közel nettó 4,7 millió forint lesz.


 


 


 


Kedvezményezett elérhetősége:


 


Celldömölk Város Önkormányzata


9500 Celldömölk, Városháza tér 1.


 


Telefon: +36-95-777-810


FAX: +36-95-95-420-304


 


e-mail: celldomolk@celldomolk.hu


honlap: www.celldomolk.hu


 


Támogató elérhetősége:


 


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium


1011 Budapest, Fő utca 44-50.


 


Telefonszám: +36-1-795-1700


Telefax: +36-1-795-0697

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb