Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Fellobbant az első gyertyaláng

2015.11.29.

Németh Nóra

Advent alkalmából fellobbant az első gyertyaláng a Szentháromság téren felállított óriáskoszorún. A szombat esti rendezvényen a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai közreműködtek ünnepi műsorukkal. 



 2015-ben november 29-ével ünnepeljük Advent első vasárnapját, mely egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. Advent a keresztény kultúrkör legszentebb ünnepét, a karácsonyt megelőző négyhetes időszak, az eljövetelre való várakozás ideje. Ahogy a legtöbb városban, úgy Celldömölkön is hagyománnyá vált, hogy a Szentháromság téren elhelyezett óriás fenyőkoszorú körül összegyűlve a lakosok közösen készülnek a karácsonyra, együtt ünneplik a várakozás időszakát. Idén november 28-án, szombaton gyűltek közös gyertyagyújtásra a város lakói. Az adventi ünnepkört megnyitó köszöntőt ezúttal Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke mondta. A köszöntő után a történelmi egyházak képviselői tartottak ökumenikus igehirdetést. Böjti Balázs katolikus káplán, Rác Dénes evangélikus és Németh Tamás református lelkész közös imával emlékeztettek az ünnep jelentőségére, és hívták közös fohászra a téren összegyűlt ünneplő közönséget.

 

A zsoltárok után az óriáskoszorú megszentelése következett, majd az egyházak képviselői, valamint Majthényi László megyei elnök és Söptei Józsefné alpolgármester közösen gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepi műsor a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjainak adventi műsorával folytatódott, a tanulók zenével, versekkel, példázatokkal hívták fel a jelenlévők figyelmét az advent és a karácsony valódi jelentőségére, értékeire. Az ünnepség végül az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenés műsorával zárult. A szervezők az ünnepség végén pogácsával, teával és forralt borral vendégelték meg a járókelőket a főtéren. Celldömölk Város Önkormányzata, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár december 5-én szintén 16 órakor várja a városlakókat a Szentháromság térre a második adventi gyertyagyújtásra.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb