Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Új csarnokkal bővül a CVSE sportkomplexuma

2015.10.20.

Németh Nóra

Hamarosan új csarnokkal bővül a CVSE sporttelepe. Az épületfejlesztésről és további pályázatokról sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Nátán Roland, az Asztalitenisz Szövetség elnöke, Fehér László polgármester és Dummel Ottó műszaki osztályvezető. 

Nagyszabású beruházás előkészületeire került sor nemrégiben a CVSE sporttelepén. Már korábban pályázott az egyesület a futballpálya tribünjének lefedetésére, valamint az öltözők felújítására, az október 13-i sajtótájékoztatón azonban kiderült, nem csak ezek a fejlesztések valósulnak meg a sportpályán, a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek köszönhetően egy asztalitenisz-csarnokkal is bővül a komplexum. „Tulajdonképpen egy multifunkcionális beruházást mutathattunk ma be, hiszen az asztalitenisz mellett a futball céljait is szolgálja a közös komplexumfejlesztés” – mondta el dr. Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. „Az asztalitenisz szempontjából viszont most annak a csarnoknak van jelentősége, amely állandó asztalokat és edzésteret biztosít.



A szövetség 2020-ig tartó infrastruktúrafejlesztési programjába fogadta be ezt a fejlesztést, ráadásul komoly összeggel. A jelenlegi álláspont szerint a szövetség kétszer 50 millió forinttal támogatja a beruházást, melyből az idei évre vonatkozó 50 millió forintot már meg is szavazta az elnökség.” Dr. Nátrán Roland hozzátette, Celldömölk Magyarország bajnok asztalitenisz-csapatának az otthona, a szövetség célja pedig, hogy a klub az utánpótlás nevelésben ugyanilyen színvonalas eredményeket tudjon felmutatni. A két szövetség közös beruházásának köszönhetően hamarosan elindulhatnak az új multifunkcionális csarnok építésének előkészületei. „Jelen állás szerint egy közös beruházás megvalósulására van kilátás a Kolozsvári utcában: az egyik szál a Magyar Asztalitenisz Szövetséget, a másik pedig a Magyar Labdarúgó Szövetséget jelöli” – tájékoztatott Dummel Ottó műszaki osztályvezető. „Az asztalitenisz szövetség és CVSE között létrejött egy támogatási megállapodás az új csarnok megépítését illetően. A labdarúgó szövetség TAO pályázatához pedig az egyesület három éven keresztül nyújtana be pályázatot a meglévő létesítmény felújítására, illetve az asztalitenisz szakosztállyal közös öltözőépületnek a létrehozásához. A pályázat első üteme, ami a tribün lefedésére vonatkozik, már márciusban meg is kapta a pozitív elbírálást, habár végrehajtásra még nem került, hiszen vártuk, hogy összeérjenek ezek a bizonyos szálak, és így egy komplexebb beruházás valósulhasson meg.” Az egyesületnek mindemellett már van egy benyújtott pályázata a következő ütemre, amely egy új öltözőblokk megépítésére vonatkozik, melyhez a Magyar Labdarúgó Szövetség nyújtana majd támogatást.



A kétszintes blokk alsó szintén négy új öltözőhelyiség kerülne kialakításra vizesblokkal és szertárhelyiséggel a labdarúgó szakosztály számára, a felső szintjén pedig két öltöző kerülne kialakításra - szintén vizesblokkal és szertárhelyiséggel – az asztalitenisz-szakosztály számára. A terv harmadik üteme a régi öltözők szintjének, valamint a pálya menti lelátónak a további fejlesztésére, felújítására vonatkozik. „A város három TAO-s pályázatot adott be két évvel ezelőtt, amiből tulajdonképpen másfél sikeresen is zajlik” – számolt be a pályázati tervekről Fehér László polgármester. „Beadtunk egy tervet egy kézilabdacsarnokra a Vulkán fürdővel szemben, ez akkor nem nyert, most újra beadtuk, jelenleg hiánypótláson van. Szintén benyújtottunk egy pályázatot egy multifunkcionális létesítményként szolgáló kosárlabdacsarnokra, melynek építése a Városi Általános Iskola mellett jelenleg is zajlik. Illetve beadtunk még egy tervezetet a CVSE sportlétesítményének fejlesztésére a labdarúgó szakosztályhoz kapcsolódóan, mely úgy látszik, ha nem is egy ütemben, de szakaszosan meg fog valósulni.” Dr. Nátrán Roland a sajtótájékoztató végén megjegyezte, az asztalitenisz szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériumával karöltve indított idén egy programot, amelyben összesen 140-150 iskola vesz részt. A program lényege, hogy ezen iskolák összesen másfél millió forint értékű sporteszköz beszerzésére vonatkozó támogatást kapnak: asztalokat, ütőket, labdákat, softot, adogatógépet. Az országos program minden megyét érint, a celldömölki járásban két iskolát is. Célja, hogy már a kisiskolások kezébe ütőt kerüljön, akik így később az ezen városokban működő klubok, szakosztályok utánpótlását képezhetik. A sportösszefüggéseken túl a pilot-projektek azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik már kisiskolás korukban ütőt fognak a kezükben és rendszeresen pingpongoznak, olyan mikromotoros képességekre tesznek szert, mely a tanulmányaikban is segíti őket: szebb az írásképük, gyorsabban alakul ki az olvasási készségük. Ahogy az köztudott, a sporttevékenységek nevelési funkciójának fontos szerepe van a gyermekek testi és szellemi fejlődésében is. A városban megépülő új létesítmény ennek értelmében nem csak a két sportág érdekeit szolgálja, de a városban élő, tanuló gyermekek számára is lehetőséget biztosít a mozgáshoz, az egészségneveléshez, fizikai és mentális fejlődésükhöz. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb