Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Lezárult a közösségi közlekedés fejlesztése projekt

2015.09.25.

Németh Nóra

Szeptember 24-én hivatalosan is lezárult a „Közösségi közlekedés fejlesztése a celldömölki kistérségben” című projekt. Celldömölk Város Önkormányzata gesztorságával, a MÁV Zrt., a ÉNYKK Zrt., öt települési önkormányzat és három támogató szervezet közreműködésével valósult meg az a közösségi közlekedést fejlesztő pályázat, melynek célja az utazóközönség kényelmének növelése és a közlekedési ágazatok összehangolása. 



A négy projektelemből álló 200 millió forintos beruházás 100 százalékos uniós finanszírozású, így egyik projektpartnernek sem kell önrészt vállalnia. A megvalósult projekt hivatalos átadó ünnepségét Fehér László, Celldömölk polgármestere nyitotta: „Városvezetőként, a kistérség, a járás központi településének polgármestereként örülök, annak, hogy Celldömölk, a környező települések és a tágabb környezetünk lakosságának kényelmét is szolgálják a megvalósult fejlesztések. Hiszen városunkba mint oktatási, egészségügyi központba, az itt működő munkahelyekre naponta ezrek közlekednek.” A polgármester után Andó János hálózatfejlesztési vezető számolt be a projekt vasúttársaságot érintő elemeiről. A társaság vállalta a vasútállomás vizesblokkjainak korszerűsítését, utastájékoztató rendszerek kihelyezését, a jegypénztárak, üzlethelyiségek és szolgálati irodák felújítását.

 

Elmondta, a konzorciumi együttműködés rengeteg kiaknázható lehetőséget rejt magában, mellyel a közeljövőben még több eredmény érhető el a vasútfejlesztés terén. Rózsa Tamás az ÉNYKK képviseletében vette át a szót, aki a közlekedési központ zrt. által elvállalt fejlesztésekről, újításokról számolt be. Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte, a térségben számos közlekedésfejlesztést szolgáló projekt zajlik, Észak-Vas megyében összesen 600 millió forint jutott a közösségi közlekedésre, mely összeg Celldömölk mellett Bük és Sárvár forgalmi korszerűsítésének támogatását is tartalmazza. A megvalósult korszerűsítéseket legvégül Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke méltatta, majd ünnepélyes szalagátvágás következett, ahol a felszólalók közösen avatták fel és adták át a vasútállomás felújított épületét. A zárórendezvény végén Söptei Józsefné alpolgármester összegezte projekt keretében elért eredményeket. A programban a város önkormányzata által megvalósult a Kossuth utca járdájának felújítása, melyhez kapcsolódóan parkolósáv és kerékpárút is épült, a Dózsa utcában számos parkolóhely került kialakításra, a vasútállomás mellett pedig új kerékpártárolók kerültek kihelyezésre. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb