Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Megkapták szalagjaikat a végzős gimnazisták

2015.02.26.

Németh Nóra

Február 13-án szalagavató ünnepségüket tartották a Berzsenyi Dániel középiskola gimnazistái. A péntek esti rendezvényen hatvankét végzős ruhájára tűzték fel az érettséget szimbolizáló szalagot. 



Január közepétől nem csak a farsangi báli szezon veszi kezdetét, de egyben a szalagavatók idénye is elkezdődik. Február 13-14-én a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző iskola végzőseinek ruhájára is felkerült az érettséget szimbolizáló szalag. Péntek este öt órától a gimnázium tizenkettedikesei ünnepelték szalagavatójukat a városi csarnokban. Az ünnepi rendezvény Sipos Tibor iskolaigazgató nyitóbeszédével vette kezdetét: „A ma este folyamán egy korszakot szeretnénk közösen, szimbolikusan lezárni. Úgy beszélnek a köztudatban erről, hogy a felnőtté válás időszaka. Rövid, de meghatározó életszakaszról van szó. A klasszikus diákéveknek hamarosan vége, és habár a berzsenyis hagyományok, a barátságok, a közösségi szellem szétbonthatatlannak tűnik, az élet új próba elé fogja állítani ezt a nemzedéket is.” Az igazgató beszéde után kezdetét vette az ünnepség hivatalos része, az osztályfőnökök feltűzték a tanulók ruhájára a felnőtté válás kezdetét jelképező szalagokat. A hatvankét végzős büszkén vette át a négy illetve hat év lezárásának szimbólumát. A szalagtűzést követően a város polgármestere is köszöntötte a végzősöket: „Kedves végzősök! Osztályfőnökeitektől megkaptátok a majdnem érettséget jelző szalagot. Ezen szalagok feltűzésével tudatosult bennetek, és bennünk, szülőkben, hozzátartozókban és pedagógusokban is, hogy már tényleg csak pár hónap van hátra, és itt a ballagás, az érettségi, és bár furcsa, de végérvényesen felnőttek lesztek.



Új kihívások, új lehetőségek előtt álltok, ezt a reménységet is jelképezi a szalag. De talán a legfontosabb, hogy ezt a szalagot ebben a közösségben kapjátok meg, a közösségben, melyben négy, illetve hat éven át töltöttétek mindennapjaitokat.” Az este hivatalos részét követően a végzősök adták elő ünnepi műsorukat. A jelenlévő rokonok és tanárok a diákok kisfilmjein keresztül nyerhettek bepillantást az osztályok mindennapjaiba, majd megtekinthették a tanulók kreatív munkával és sok gyakorlással összeállított táncos zenés műsorait, sőt, az est folyamán egy rövid koncert keretében még az igazgató is a színpadra lépett a végzősökkel. A szalagavató báli része a hagyományokhoz hűen a végzős osztályok keringőjével vette kezdetét. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb