Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Szalagavató a Szakképző Iskolában

2015.02.19.

Németh Alíz

A végzős gimnazisták után február 14-én a Szakképző Iskola diákjai is megkapták szalagjukat. Nagy mérföldkő ez életükben, hisz bár pár hónapig továbbra is az iskola padjait koptatják majd, mégis felnőtté válásuk rögös útjainak kezdetét jelenti e neves alkalom.  



Hamarosan jön a ballagás, majd az általános és szakmai érettségik időszaka. Egy személyiségüket jelentős mértékben alakító és meghatározó korszak lezárul, egy másik pedig elkezdődik. Az iskola kapuin való végleges kilépés után a felnőtt élet önkénytelenül is kezdetét veszi számos alternatívát kínálva a végzősök számára. A szalagavató ünnepség Fehér László polgármester köszöntőjével indult, aki diákokhoz intézett beszédében kiemelte, hogy megtiszteltetés és egyben nagy bátorság is szalagjuk viselése. Új kihívások lehetőségét és egyben új remény is szimbolizál, hisz most rajzolódik ki igazán ki mit kezd életével. A mai modern társadalomban sajnos nem könnyű a fiatalok helyzete, de kellő mennyiségű szorgalommal túl lehet lendülni az élet által felállított nehézségeken. Tanulással, kitartó kemény munkával kell tenni a célok elérése érdekében, bízni kell, akkor is, ha az adott pillanatban ez nagyon nehéz. Fehér László után Sipos Tibor, a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az új szakképzési program remélhetőleg beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, a végzősök sikeres vizsgákat tesznek majd és találnak képzettségüknek megfelelő munkahelyeket felnőtt életük hajnalán.



A köszöntők végeztével a négy végzős osztály szalagtűzése következett. A meghitt pillanatokat a szülők és rokonok könnyes szemmel figyelték. Ettől a naptól fogva kabátjukon hordják majd érettségük emblémáját, az utcán szembejövő azonnal felismeri azt és megértő szemmel tekint majd e jelkép tulajdonosaira, kiknek boldog középiskolai éveik lassan végéhez közelednek. A szalagok felkerülése után a Kemenesalja Néptánccsoport műsora kápráztatta el a nézőket, majd az osztályok tanulóinak gyermekkori képeit, meghatározó élményeit vetítették ki projektorral a megjelentek számára. A folytatásban a celldömölki Rocky Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club táncosai vették át a főszerepet. A Dumás-Team, ahogy az már megszokott, ismét nagy sikert aratott. A táncteret a végzősök birtokolták a továbbiakban, ugyanis ekkor következett a szalagavató csúcspontja, a keringő. Ezt követően a friss szalagosok virágot adtak szüleiknek és táncra invitálták őket. A műsor után a bál és a jó hangulat hajnalig tartott.

Németh Alíz

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb