Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

III. Evangélikus Bál

2015.02.10.

Németh Alíz

A báli szezon közepén, február 7-én tartotta hagyományteremtő jelleggel megrendezett jótékonysági rendezvényét a Celldömölki Evangélikus Gyülekezet.  



Az evangélikus bál nem újdonság, az idei ugyanis már a harmadik a sorban. Jótékonysági jellegéből kifolyólag a gyülekezet minden évben épületei, intézményei korszerűsítésére vagy éppen a nemesdömölki templom felújítására fordítja a belépők árából összegyűlt összeget. Idén a gyülekezeti ház vizesblokkjának helyrehozatala a cél. A bál létrejöttével azt hivatott képviselni továbbá, hogy a nem csak a templom falain belül létezik hitélet, az evangélikus felekezet számára rendkívül fontos közösségi életük ápolása. Az estet Rác Dénes evangélikus lelkész köszöntője nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta az rendezvény célja a lelki feltöltődés, melynek segítségével a továbbiakban is örömmel és hálával tudják folytatni tevékenységüket, munkásságukat a gyülekezet tagjai. A felszólalás kiemelkedő szerepet tulajdonított a szeretetnek és az elfogadásnak, mint vezérelvnek mindennapi életünkben. A köszöntő Pál apostol szavaival zárult: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek”. Az est megnyitása után a produkciók következtek. Elsőként a legkisebb korosztály vette birtokba a színpadot. A Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda gyermekei mutatták be vidám, zenés farsangi műsorukat a közönség nagy örömére. A kicsik produkciója osztatlan sikert aratott a nézők körében. A folytatásban a muzsikaszó került középpontba.



Az Evangélikus Kamarakórus katolikus tagokkal kiegészülve játszotta el a Gyűrűk Ura című mozifilm egyik ismert betétdalát, majd a Soltis Lajos Színház műsora következett. Benkő Ágnes, Ziembicki Dóra, Stangl Franciska, Boznánszky Anna, valamint Sipos László énekhangjukkal kápráztatták el a nagyérdeműt, de nem csak a zenéről szólt az este. A színház repertoárja tartalmazott még egy mini bűvész show-t, mely Tóth Ákos egyedi előadásában manifesztálódott a színpadon, valamint a jelenlévők tanúi lehettek egy rég elfeledett kabaréműsor újra felfedezésének Szalai László tolmácsolásában. Az programok tárháza az Evangélikus Gyülekezet katolikus tagokkal kiegészült fiatal tánccsoportjának produkciójával ért véget. Az ifjú tehetségek olyan műfajokat csempésztek a színpadra, mint az angol keringő, a tangó, vagy a csacsacsa. A rendezvény zárásaként a megjelentek hangulatos, zenei aláfestéssel kísért vacsorán vehettek részt.

Németh Alíz

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb