Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Halhatatlan Magyar Sportolók a Közéleti Kávézóban

2014.12.01.

Németh Nóra

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület ezúttal Halhatatlan Magyar Sportolókat hívott beszélgetésre a KMKK-ba. A rendezvényen dr. Faragó Tamás és dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnokok Vízy András műsorvezető közreműködésével tartottak élménybeszámolót. 

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület Közéleti Kávézó sorozatába ezúttal olyan világhírű olimpiai bajnokokat hívott meg, akik sikereikkel kiérdemelték, hogy bekerüljenek a Halhatatlan Magyar Sportolók szűk körébe. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete több mint két évtizede működik, magába tömörítve azokat a sportolókat, akik pályafutásuk során az olimpiákon, valamint a világ- és Európa-bajnokságokon a legtöbb dicsőséget szerezték hazájuk számára.



A Közéleti Kávézó sorozat november 27-i rendezvényére két olyan kiváló sportember is elfogadta az egyesület meghívását, akik kiérdemelték a halhatatlan tagságot. A programsorozat vendége volt a sárvári származású dr. Hegedűs Csaba, aki 1972-ben Münchenben szerezte meg az olimpiai aranyérmet birkózásban. Hegedűs Csaba a beszélgetésen beszámolt pályafutásáról, sportsikereiről, edzői és sportvezetői munkásságáról. „Az életemet három szakaszra lehetne bontani, a versenyzőire, az edzőire és a sportvezetőire. Egy versenyző mindig önzően magára gondol, csak a saját sikerét tartja szem előtt, és tulajdonképpen ez is a dolga. Egy edző viszont minden tanítványa összes mérkőzését és összes sikerét átéli, ami egy rendkívül magasztos dolog. A sportvezetői munka pedig nagyon kimerítő, és sokkal kevesebb örömöt is jelent, viszont egy kvalifikált munka. Tehát egyértelműen az edzői munka áll hozzám a legközelebb, ezt tartom a pályafutásom csúcsának”-számolt be életútjáról Hegedűs Csaba. A közéleti est másik vendége dr. Faragó Tamás vízilabdázó, aki az 1976-os Montreali olimpián szerezte meg csapattársaival az aranyérmet. Faragó Tamás beszélt a vízilabda hazai népszerűségéről, a jelenlegi generáció sportteljesítményéről, számos anekdotával emlékezett vissza egykori csapatainak pályafutására. „Magyarországon a vízilabda az egy nagyon népszerű sport, kilenc olimpiát nyertünk, nagyon sok tehetséges játékos született, én is ezekhez a tehetségekhez tartoztam. Jó csapatban játszottam, sok eredményt elértünk, és természetesen azóta is benne vagyok a vízilabda körforgásában. Ezért is gondolom úgy, hogy az én karrieremnek még nincs vége, optimista vagyok, nagyképűen mindig azt szoktam mondani, hogy múltam nincs, csak jövőm. Ami megtörtént, annak örülök. Az olimpiai bajnokságnak, hogy híres lettem, hogy a legjobb játékosnak választottak, de örülök annak is, hogy hármas ikrek édesapja lehetek, és annak is, hogy mint edző a vízilabdában a tehetségeket ápolhatom”-foglalta össze pályafutását Faragó Tamás. A két olimpiai bajnok hasonló pályát futott be, az aktív sportolói évek után edzői és sportvezetői tevékenységet folytattak és folytatnak még jelenleg is. Mindemellett Halhatatlan Magyar Sportolók tagjaiként járják az országot, hogy példamutató pályafutásukkal ösztönözzék a fiatalabb generációkat a sport szeretetére, és egyben felhívják a figyelmüket a mozgás fontosságára. Az est végén a közönség tagjai is lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel az olimpiai bajnokoknak, majd dedikálással és fotózkodással zárult a közönségtalálkozó. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb