Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

„Így alakult színházzá a mozi épülete…”

2014.10.07.

Németh Nóra

34 éves történetének legnagyobb beruházását ünnepelte a Soltis Lajos Színház, október 6-án hivatalosan is felavatták a társulatnak otthont adó megújult épületet.  


Rendhagyó módon a szalagátvágással vette kezdetét az ünnepség, melynek keretében Nagy Gábor színházigazgató, Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester és Lestár Péter támogató közösen avatták fel a megszépült színházat. A szalagátvágás után az épületben zajlott tovább az ünnepség, ahol a himnusz közös eléneklése után Nagy Gábor mondta el ünnepi köszöntőjét. A színház vezetője beszédében név szerint felsorolta mindazokat a támogatókat, akiknek segítségével létrejöhetett a beruházás, majd Fülöp Edina iparművészt köszöntötte, akinek a klasszikust a modernnel ötvöző alkotása nem csak az épület homlokzatának, de a városnak is díszévé vált.

 

Az igazgató után Fehér László polgármester mondott ünnepélyes köszöntőt, aki nosztalgiával emlékezett vissza az egykori mozi épületének sorsára és fejlődésére, és örömét fejezte ki, amiért a Soltis Lajos Színház társulatának köszönhetően a lehető legjobb kezekbe került. A polgármester után Lestár Péter magánadományozó fűzött néhány gondolatot az ünnepséghez, aki kifejezte azt a reményét, hogy a színház egyszer nem csak a város, de akár az ország büszkeségévé is válhat. Az avatáson közreműködtek még a színház tagjai és pártolói, akik szavalatokkal és zenével tették emelkedetté az ünnepély hangulatát. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb