Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Nemzeti minősítő gyakorlaton a Kemenesalja Mentőcsoport

2014.09.20.

Németh Nóra

Nemzeti minősítő gyakorlatot tartott a Kemenesalja Mentőcsoport. A szeptember 19-én elindított 36 órás gyakorlat során a csoportnak különböző szituációkban kellett mentési műveleteket végrehajtaniuk. 



Szeptember 19-én pénteken vette kezdetét a Kemenesalja Mentőcsoport nemzeti minősítő gyakorlata. Az önkéntesek számára a kora reggeli órákban riasztással kezdődött a 36 órás gyakorlat, majd délután négykor a celldömölki tűzoltóság udvarán sorakoztak fel, hogy elinduljanak a feladatok végrehajtására. A gyakorlatot Pápoc térségében hajtották végre, ahol a mentőcsoport szimulált védekezési helyzeteket mutatott be. Ahogy Kovács Levente a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, a Kemenesalja Mentőcsoport a tavalyi évben alakult, a csapatot a térség önkéntes tűzoltói és polgárőrei alkotják. A pénteki gyakorlatindításon Seper András, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese hivatalosan is átadta a csoportok képviselőinek az együttműködésről szóló okmányokat, így a mentőcsoport mostantól szükség esetén bevetésre kötelezhető. Az átadás után kezdetét vette a gyakorlat szituációs része: gátmagasítás, árvízvédelem, eltűnt személyek kutatása, mélyből történő mentés és tűzoltási gyakorlat várta a mentőcsoportot.



A gyakorlat péntek délutáni protokolláris részén ünnepélyes köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki megköszönte az önkénteseknek áldozatos szolgálatkészségüket, amire a legnagyobb szükség esetén is lehet számítani. Az eseményen a képviselő mellett megjelent Fehér László polgármester, Gecse József, járási hivatalvezető és Rozmán László tankerületi igazgató, valamint a társzervek képviselői. 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb