Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Mária búcsú

2014.09.07.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Szűz Mária nevenapjának tiszteletére szeptember 6-7-én tartották városunkban a Kismáriacelli főbúcsút, mely számos lelki programmal várta a helyi híveket és a zarándokokat. A két napos búcsúi programban szentmisék, gyertyás körmenet, koncert, és rózsafüzér imádkozás szerepelt.  



Az ország egyik legszebb barokk búcsújáró templomaként számon tartott Szűz Mária-kegytemplom a máriacelli bazilika mintájára épült, és évről-évre több zarándokot vonz városunkba. A híres celli kegyhelyre idén is ezrek sereglettek össze, több mint 30 településről érkeztek hívők Mária tiszteletére. Szombaton a diákok szentmiséjével vette kezdetét a két napos ünnep. Ezen a napon dr. Martos Levente Balázs teológiai tanár tartotta az esti szentmisét. A szónok először a Mária ünnepről szólt, majd a névválasztás bibliai kötődéséről, a születés és lelki újjászületés jelentőségéről beszélt.



Az ünnepi szentmise része volt a gyertyás körmenet, amit a harangok zúgása indított el a templom körül. Az esti órákban a budapesti Felső-krisztinavárosi templom kórusának koncertje töltötte be a kegytemplomot, majd éjszakai lelki programokon vehettek részt a hívek. Az éjjeli és hajnali órákban szentségimádásra, éjféli szentmisére és rózsafüzér imádkozásra várták a búcsúsokat. Az előző estéhez hasonlóan vasárnap délelőtt is zsúfolásig megtelt a kegytemplom, ahol Dékány Sixtus, a Magyar Cziszterci rend tartományfőnöke mutatta be a búcsú nagymisét, ami körmenettel ért véget.

b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb