Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Az anyatej világnapját ünnepelték

2014.08.15.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Augusztus első napja az anyatej világnapja. Celldömölkön a védőnők augusztus 15-re szerveztek ünnepséget, azoknak az édesanyáknak, akik anyatejjel táplálják kisbabáikat. 



Benépesült a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár aulája péntek délelőtt. Kisgyermekek és anyukák vettek részt a Védőnői Szolgálat hagyományos rendezvényén, amit az anyatejes világnaphoz kapcsolódva minden évben megszerveznek Celldömölkön. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO 1992-ben nyilvánította augusztus elsejét az Anyatej Világnapjává, a hónap első hetét pedig az Szoptatás Világhetévé.

A világnaphoz kapcsolódó rendezvény rövid énekműsorral vette kezdetét, majd Fehér László polgármester köszöntötte az édesanyákat és gyermekeiket. A meghívott vendégek között volt dr. Tőzsér Mária, gyermekorvos, Horváth Hajnalka, járási vezető védőnő, Faragóné Horváth Anita, a Népjóléti Szolgálat képviseletében valamint a rendezvény házigazdái, a területi védőnők.



A megjelentek Martoniczné Németh Éva koordinátor védőnő tolmácsolásában a csecsemők számára legfontosabb tápanyagokat tartalmazó anyatejről, a szoptatás előnyeiről hallhattak az ünnepségen. „Az anyatej nemcsak testi táplálék, hanem lelki táplálék is a gyermeknek, hiszen az édesanyával való szoros kapcsolat erősíti közöttük az összetartozást.” – mondta a védőnő, hozzátéve, hogy sajnos, nem minden édesanya tudja szoptatni a kisbabáját, bármennyire is szeretné így táplálni a gyermekét. A védőnők a tanácsadás során tapasztalataikkal tudják átlendíteni az anyukákat a nehéz időszakokon.

Az ünnepség zárásaként Novák Fanni Mónika az anyaság örömeiről szavalt, majd a jelenlévő gyermekeket és édesanyjukat meglepetéscsomaggal ajándékozták meg a területi védőnők, Celldömölk Város Önkormányzata pedig játékkal lepte meg a kicsiket.

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett rendezvényt támogatták: Népjóléti Szolgálat, Bababolt, Kiscelli Patika, Bácskai Virágbolt, Pogibár

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb