Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Roma napok Bangó Margittal

2014.08.11.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Zenés kultúrműsorokkal, vidám vetélkedőkkel és értékes nyereményekkel készült a Celldömölki Roma Nemzetiségi Önkormányzat a VIII. Roma Napokra, aminek augusztus 8-án és 9-én a Téglagyári tó melletti rendezvénytér adott helyet.  



A vendégváró műsorok már a délelőtti órákban elkezdődtek, a szervezők gulyással és hagyományos cigányzenével várták az érdeklődőket. Bakonyi László, a Celldömölki Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a rendezvényen elmondta, hogy céljuk most is az volt, hogy a romák és a nem romák több időt töltsenek együtt és jobban megismerjék egymás kultúráját. Első nap szépségversenyre és "Ki mit tud?" -ra nevezhettek be a vállalkozó szellemű fiatalok, akik táncban és éneklésben is összemérhették tehetségüket. A délután folyamán a Toronyi Hagyományőrző Csoport jóvoltából autentikus táncbemutatót láthatott a közönség, majd a meghirdetett vetélkedők eredményhirdetése következett. Fehér László polgármester nyitóbeszédét követően Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokrata Párt elnöke köszöntötte a jelenlévőket, aki a Celldömölki Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a városvezetés példaértékű együttműködését emelte ki.



Az est sztárvendége a Kossuth-díjas művész, Bangó Margit volt, aki a roma napok keretében másodszor szórakoztatta magyar és cigány nótáival a celldömölki közönséget. Bangó Margit koncertje után hajnalig tartó mulatozás vette kezdetét a Bittó duó közreműködésével. Másnap Baranyi Sándor és öttagú cigányzenekara szolgáltatta a talpalávalót. Ahogy minden évben, idén is jó hangulatban, zenével és tánccal búcsúztatta a közönség a nyolcadik celldömölki roma napokat.  

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb