Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Külföldön is sikeresek a celli makettesek

2014.08.01.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A város legfiatalabb egyesületei közé tartozik a Celldömölki Makett Klub, mely hat évvel ezelőtt civil kezdeményezésre Géczy Péter, Géczy Zoltán, Molnár István, Horváth Péter, Takács Krisztián és Sipos Gyula összefogásával alakult meg. Az egyesület fiatal kora ellenére elismerésre méltó eredményeket tett le az asztalra. Nevüket nemcsak az ország legsikeresebb makettesei között, hanem külföldön is jegyzik.  



Az egyesület az ország egyik legsikeresebb szakkörévé nőtte ki magát, valamennyi makett versenyről hoznak haza díjakat, és a kezdetben hobbi szinten modellező tagjaik is bizonyítanak már a versenyeken. „Az idei évben túl vagyunk az ötödik saját szervezésű makett kiállításon, ami az eddigi leglátogatottabb rendezvényünk volt. Közel 70 nevező, több mint 260 makettje került kiállításra, amit ennél is többen tekintettek meg a kétnapos verseny ideje alatt.” – mondta Géczy Zoltán a klub vezetőségi tagja.

Legutóbb az Olaszországban megrendezett világbajnokságon indultak el a celliek, amelyen a világ legnevesebb makettosai vettek részt. A World Model Soldier Federation rendezvénynek július 12-13. között Stresa városa adott otthont. A celli makettesek közül Géczy Péter és Géczy Zoltán nevezett a bajnokságra. A versenyre előzsűrizés után 1000 modellező több mint 4000 munkája került be. Az egyes kategóriák több száz makettot vonultattak fel. Végül Géczy Péter kiemelkedő munkáért oklevelet kapott, Géczy Zoltán standard kategóriában egy arany, egy ezüst, mesterkategóriában pedig két bronzérmet szerzett.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb