Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Költözik a rendelőintézet

2014.07.29.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A Kemenesaljai Egyesített Kórház az Európai Unió és a Magyar Állam közös támogatásával 960 millió forintot nyert a városi rendelőintézet áthelyezésére. Ebből az összegből megépül az új járóbetegellátó-központ, melynek műszerezettsége is a 21. századnak megfelelő lesz.  



A tervek szerint a közismert nevén középső épület, azaz a belgyógyászati tömb lebontásra kerül a kórház területén, és a főépülethez kapcsolódva építik fel az új rendelőintézetet 1345 négyzetméteres alapterületen. A korábbi SZTK épületet, mely sötét folyosókkal, szűk orvosi rendelőkkel működött, egy korszerű, tágas, kétszintes orvosi tömb váltja fel. A földszintre a 24 órán keresztül működő egységek kerülnek, illetve a mozgásukban korlátozott páciensek ellátása történik majd. Így többek között a röntgent, a fizioterápiás részleget és az ultrahang vizsgálót költöztetik le, az összes többi, már meglévő szakrendelést pedig az emeletre tervezik. – ismertette a terveket dr. Farkas Péter kórházigazgató a július 28-án tartott projektnyitó rendezvényen.

A kórház udvarán lebontják a kazánházat, és helyette egy belső parkolót építenek. Megváltozik a kórház főbejárata, amit a Vörösmarty utca felől lehet majd megközelíteni. Az infrastrukturális fejlesztések mellett fontos része a pályázatnak a műszerpark korszerűsítése, melyre 240 millió forintot tud fordítani az intézmény. „A legnagyobb változás a röntgen területén lesz – mondja az igazgató – amit egy modern, digitális röntgenberendezéssel tudunk felszerelni. Ez a betegek számára sokkal kevesebb sugárterhelést jelentő szolgáltatást tesz lehetővé. Ezentúl lehetőség nyílik a távdiagnosztikai tevékenységre, ami azt jelenti, hogy az itt elkészült képeket, olyan kórházakban, ahol 24 órás röntgen orvosi ügyelet van, a szakorvosok megtudják tekinteni és a klinikai orvosainknak szakmai konzíliumot tudnak biztosítani.”

A rendelkezésre álló forrásból 650 millió forintot fordítanak az építési beruházásra, 240 milliót eszközbeszerzésre, 35 millió forintot a munkálatok előkészítésre, további 35 millió forintot pedig a pályázat megvalósításához igénybe vett egyéb szolgáltatásokra.

Az új rendelőintézetet várhatóan 2015 nyarán vehetik birtokba a betegek. Július 28-án megtörtént a megrendelő és a kivitelező közötti szándéknyilatkozat aláírása a szerződés megkötésére vonatkozóan, így hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok a kórház területén.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb