Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Beépült a Városháza tetőtere

2014.07.19.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Celldömölk Város Önkormányzata valamint a Vas Megyei Kormányhivatal közös beruházásaként négy irodával és egy tárgyalóteremmel bővült a Városháza tetőtere. Az új irodák kialakítását a közigazgatási rendszer átalakításával bekövetkezett létszámnövekedés indokolta. 



Négy évvel ezelőtt közel 400 millió forintból épült fel az új Városháza Celldömölkön. Az épület tetőterének beépítésére akkor még nem volt szükség, a közigazgatási rendszer átalakításával viszont elérkezett az építkezés ideje a 108 négyzetméteres területen. Mivel 2000 fő alatti települések nem alkothattak önálló jegyzőséget, ezért öt település úgy döntött, hogy Celldömölkhöz csatlakozva alakítja ki a Közös Önkormányzati Hivatalt. A járási hivatal beköltözésével és a körjegyzőség kialakításával 54-ről 70 főre emelkedett az épületben dolgozók száma. A helyhiány miatt mind az ügyintézők, mind az ügyfelek szűkösen fértek el a korábbi irodákban, ezért szükségessé vált a tetőtéri rész hasznosítása. A hivatal legfelső szintjére a pénzügyi osztály két csoportja került fel. Az újonnan kialakított irodákat az önkormányzat intézménygazdálkodási és községgazdálkodási csoportjának ügyintézői foglalták el, a Városháza földszintjét pedig – az anyakönyvvezetői iroda kivételével – a járási hivatal kapta meg.

A július 16-i bejáráson Fehér László polgármester elmondta, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatójának együttműködésével Celldömölk Város Önkormányzata és a Vas Megyei Kormányhivatal közösen vállalata a 12 milliós beruházást, amit 44–56 százalékos arányban finanszíroztak a partnerek. Az irodai bútorokat – amiket a Városgondnokság munkatársai készítettek el -, és az informatikai eszközök beszerzését száz százalékban a celli önkormányzat állta, ami meghaladja a két millió forintot. A beruházást Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője is fontosnak tartja, hiszen ennek köszönhetően minőségi módon tudják kihasználni az épület adottságait.

b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb