Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Nyári programok a KMKK-ban

2014.06.27.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Táborokkal, szabadtéri programokkal, koncertekkel és rockfesztivállal készül a nyárra a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár. Az elkövetkezendő két hónap kulturális ajánlóját Pálné Horváth Mária, az intézmény igazgatója foglalta össze. 

Már a szünidő első hetével elkezdődtek a KMKK nyári táborai. A gyerekek 9 táborozási lehetőség közül választhattak. Néhány foglalkozás ugyan már a végéhez ért, de így is van még miből választani: lovastáborba, olvasó- magtár-, és tarisznyás táborba lehet jelentkezni az elkövetkezendő hetekben.


Július 12-én az Izsákfai falunapon helyi művészeti csoportok mutatkoznak be a közönség előtt. A városrész lakosságát az Alsósági-Izsákfai részönkormányzat tagjai látják vendégül, az esti jó hangulatról a Betli Duó gondoskodik majd.


Augusztus 8-án és 9-én harmadik alkalommal szervezi meg az intézmény a Rockfesztivált, ahol eddig amatőr helyi zenekarok kaptak bemutatkozási lehetőséget, idén azonban ismert rockbandákkal és motoros találkozóval egészül ki a rendezvény. 8-án a Sörgödör, 9-én pedig a Ság hegy lábánál kialakított rendezvénytér fogadja a fellépő zenekarokat és a közönséget.


Új kezdeményezésként július végével elindul a „Nyári esték a Szentháromság téren” programsorozat, melynek első állomására július 26-án kerül sor, amikor is a Kemenesalja Néptánccsoport és barátaik műsorát láthatja a közönség. Augusztus 2-án a nosztalgia hívei hallhatnak zenét a szökőkút előtti téren helyi énekesek és zenekarok közreműködésével. Augusztus 23-án „Slágerfesztivál anno…” címmel a ’60-as ’70-es és ’80-as évek zenéiből összeállított koncert várja a kikapcsolódásra vágyókat.


Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolódva a helyi gyűjtők anyagából összeállított „Kis-Czelli Mária Legendárium” című helytörténeti kiállítás nyílik, mely a Mária-kultuszt mutatja be.


A művelődési központ nyári programjainak sorát az Ataru Taiku ütőegyüttes augusztus végi koncertje zárja a Ság hegy kráterében.


Az intézmény ugyan július 14-től három hétig nyári szünetet tart, de a Móritz Sándor Galéria külön nyitva tartással lehetőséget nyújt arra, hogy a Dénes Lajos Szilveszter valamint Nagy István művésztanárok alkotásából válogatott kiállítás megtekinthető legyen ez idő alatt.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb