Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Magtárból művésztelep

2014.06.26.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Nemeskocsban, egy korabeli stílusú felújított parasztházban rendezkedett be Illés Erika szobrászművész, aki 2005 óta rendszeresen képzőművészeti kurzusok keretében segít kibontakoztatni a kemenesaljai fiatalok művészi hajlamát.  



Tavaly szeptemberben ismét elindult a művésztelepen egy képzés, melynek szervezésében a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár is közreműködött. Pálné Horváth Mária, az intézmény igazgatója a kiállítás megnyitón elmondta, hogy a művelődési központ kapcsolata Illés Erikával évekkel ezelőttre datálódik. A korábban Celldömölkön élő szobrászművész szakkörvezetőként és művészeti tanácsadóként is részese volt az intézmény életének, a nyári magtár tábor pedig évek óta az ő vezetésével zajlik Nemeskocsban. Az idei évtől a művésztelep még szorosabban bekapcsolódik a művelődési központ szakmai munkájába, hogy az ifjú tehetségek alkotókedve kiteljesedjen és el tudjanak indulni a művészpályán.

Szeptembertől júniusig heti rendszerességgel zajlott az a művészképző kurzus, melynek eredményét a nemeskocsi galériában nyílt kiállítás tükrözi. A foglalkozásokon a hatévestől a negyvenévesig sokan megfordultak, az ő alkotásaik a Magtár falára kerültek fel. A kiállítás megnyitóján Söptei Józsefné, Celldömölk alpolgármestere csodaként említette azt, ami Nemeskocsban történt, hiszen egy élettelen épületből zsibongó művésztelep lett, mely méltó környezetet ad az elmélyülésnek.

A képzőműhely nemsokára ismét benépesedik. Július 7-12. között a Magtár táborba várja Illés Erika a gyerekeket, ahol különböző ábrázolástechnikákkal ismerkedhetnek meg a fiatal tehetségek.

b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb