Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Lezárult a SuliMoped program

2014.06.17.

Németh Nóra

Sikeresen lezárult a SuliMoped program. Június 10-én 33 diák vehette át az ingyenes tanfolyamon megszerzett segéd-motorkerékpár jogosítványát. 



Tavaly év végén indult ismét útjára az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett SuliMoped program, melynek keretén belül minden megyéből kiválasztottak egy-egy iskolát, ahol az egy előzetes felmérőn legjobban teljesítő diákok ingyenesen szerezhették meg segéd-motorkerékpáros jogosítványukat. Vas megyéből a Celldömölki Városi Általános Iskola 33 tanulója vehetett részt a programban, és végezhette el a tanfolyamot. A 7-8. osztályos tanulók november óta folyamatosan készültek az év végi forgalmi vizsgákra, az elméleti- és KRESZ-oktatásban Kondics Balázs, az iskola technika és közlekedési ismeretek tanára volt segítségükre, míg a gyakorlati felkészülést a Ritmo Gépjárművezető-képző Kft. biztosította. A program a tanév végére lezárult, a diákok mindannyian sikeresen vették az akadályokat, minden vizsgán megfeleltek, így a június 10-i zárórendezvényen mind a 33-an büszkén vehették át vezetői engedélyüket.



Az eseményen részt vettek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői, a Ritmo oktatói, valamint az iskola vezetője és pedagógusai. Dr. Palkó Andrea rendőr alezredes emlékeztette a tanulókat a program legfontosabb céljára, vagyis hogy minél többen és minél korábban megtanulják a helyes közlekedési szabályokat. Az iskola igazgatónője, Danka Adél és a Ritmo képviselői pedig egyaránt örömüket fejezték ki, hogy a diákok kellő szorgalommal és komolysággal vettek részt a programban. Az elismerő oklevelek és a jogosítványok átadása után a tanulók megkapták szervezőktől az utolsó figyelmeztető jókívánságot is: „Balesetmentes közlekedést!” 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb