Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Évadzáró díjakat adtak át a Soltis Színházban

2014.06.12.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

2013/14-es évadának záró társulati ülését tartotta a Soltis Lajos Színház június 7-én. A szezon sikereit Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház igazgatója foglalta össze az évadzárón, ahol díjakat is osztottak.  

127 előadással és több mint 20 000-es látogatottsággal zárta a Soltis Lajos Színház a 2013/14-es évadot. A társulat hat új előadást mutatott be, ebből három mesedarab, egy kortárs dráma és két koprodukciós előadás volt. Nagy Gábor, a Soltis Lajos Színház igazgatója tájékoztatásul elmondta, hogy a celldömölki előadások száma meghaladta a harmincat, házigazdaként pedig több mint húsz előadást fogadtak, melynek egy részét az Ezerlátó Mesefesztivál, másik részét pedig az Osonó Színházműhely bemutatói tettek ki. A külföldi meseturnék alakalmával több, mint húsz előadást tartottak, amit közel 4000-en láttak.

 

A Kamaraszínházban megtartott évadzáró ülésen többen díjat is vehettek át a színház igazgatótól. Az „Anselmus-díjat”, vagyis az évad legjobb színészének járó díjat az idei évben Pesti Arnoldnak ítélte oda a társulat. „A Színházunk Erős Oszlopa Marton Miklós” – díjat a színház egyik kiemelkedő támogatója, Lestár Péter kapta meg a vezetőségétől. Az idei évadban egy új díj is gazdára lelt, a frissen alapított „Színházunk Sarokköve-díjat” Marton Miklós nyerte el.

A nyári szezonban sem szünetel a Soltis Lajos Színház. Június 30-val elkezdődik a Rendezőket és Színjátszókat Képző Nemzetközi Tábor, ami a 17. vlesz a sorban. Ezenkívül lesz még egy tábor, amit a Szombathelyi Apáczai Waldorf Általános Iskolában szervez a társulat.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb