Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Élsportolók a Közéleti Kávéházban

2014.06.11.

Németh Nóra

A celldömölki származású Grebenár Péter és Grebenár Gábor kimagasló teljesítményű élsportolókként élik mindennapjaikat. A fiatal testvérpár és egykori iskolájuk nevelőedzője, Süle Nándor voltak a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület Közéleti Kávéházának legutóbbi vendégei. 

Június 4-én az „egy csésze kávé mellett” sorozat soros vendégeiként a Grebenár testvérek érkeztek a KMKK épületébe, hogy egy fórum keretén belül meséljenek pályájukról, sikereikről, eredményeikről. A testvérpár fehér limuzinnal érkezett az épület elé, ahol már várták őket a beszélgetés résztvevői. Grebenárékat a komoly sérülése előtt tehetséges kézilabda játékosként számon tartott Nagy Bettina kísérte. A fórumot az egyesület elnökeként Fehér László vezette, beszélgetőtársként részt vett még a találkozón Süle Nándor, a fiúk egykori iskolájának nevelőedzője. A testvérek lelkesen meséltek Celldömölkön eltöltött általános iskolás éveikről, hogy hogyan ismerkedtek meg a sporttal, és hogyan kötöttek ki végül a hivatásos sportolói pályán. Egy fotómontázs segítségével az edzővel együtt idézték fel a diákévek legmeghatározóbb emlékeit. A Grebenár fivérek ezután sportpályafutásukról, kiemelkedő teljesítményeikről meséltek. „Az eddigi legnagyobb sikereim közé talán a junior világbajnoki harmadik helyezésünket sorolnám, habár felnőtt mezőnyben játszani azért elég más, de azért valójában mégis csak a felnőtt pályát jegyzik.



A Dunaferr-rel elért Magyar Kupa ezüstérem az, ami még nagyon szép emlék számomra, és természetesen az, hogy ki tudtam igazolni külföldre, Spanyolországba, ami annak idején Európa egyik legjobb ligája volt. Szakmailag talán ezeket tudnám legelőször említeni.”-mesélte a fiatalabb testvér. Gábor azt is elárulta, hogy azt tartja a kézilabda egyik legvonzóbb tulajdonságának, hogy egy komplex sport, ahol nem csak a fizikai erőnlét fontos, de a mentális felkészültség is sokat számít. A kézilabda emellett egy kifejezetten gyors sportág is, ami rendkívül felkészült fizikai állapotot igényel a játékosoktól. „Azt is hozzá kell tenni, hogy mi magyarok elég sikeresek vagyunk ebben a sportban, és szerintem ez egy elég jó ajánlólevél minden fiatalnak.” Öccse után az idősebb Grebenár testvér is mesélt eredményeiről. „Legnagyobb sikereimnek én egyértelműen a bajnoki címeket és kupagyőzelmeket tartom, háromszoros felnőtt bajnok vagyok, és négyszeres kupagyőztes: Körmenden nyertem egy bajnoki aranyat és egy kupa-aranyat, a pécsi csapattal egy kupa-aranyat, és a legeredményesebb két évem 2011-2012-ben Szolnokon volt, ott mind a két évben bajnoki és kupagyőztes is lettem. Azt tartom a kosárlabda egyik legmegragadóbb tulajdonságának, hogy egy látványos, pörgős játék, amit ésszel is kell játszani. Mostanság már az atletikus tulajdonságok dominálnak, aki gyorsabb és nagyobbat ugrik, az uralhatja a pályát. Régen még finesszel, meggondoltan is lehetett játszani, mára azonban ez a játék is felpörgött, ahogy minden más, ezért manapság már másfajta játékstílus van, mint pár éve”-mesélte Péter. A fiúk mindketten NBI-es játékosok, Péternek a Lami-Véd Körmendnél, Gábornak pedig a Csurgói KK-nál járt le épp a szerződése, így a fivérek jelenleg épp választás előtt állnak, hol folytassák tovább pályafutásukat. Grebenárék a fórum végén megköszönték a meghívást, majd az egyesület tagjainak ajándékozták mezeiket. A beszélgetés után a résztvevők megtekinthették a Grebenár család által kiállított relikviákat, amelyek előtt a fiúkkal további kötetlen beszélgetésre, fotózkodásra volt lehetőség.

NN

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb