Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Sikeres volt a nyárköszöntő Dömölkön

2014.06.09.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A tavalyi siker után idén is megrendezésre került a város új nyárköszöntő rendezvénysorozata, a Dömölki Napok. A szórakoztató és kulturális programokban bővelkedő hétvégi program június 6-án a Romtemplomnál, június 7-én az evangélikus templom parkjában várta az érdeklődőket.  

Szabadtéri koncertekkel, gyermekfoglalkozásokkal és főzőversennyel indult az idei évben a Dömölki napok programja. A város legrégebbi településrészén tavaly szerveztek először nyárköszöntő fesztivált, azzal a céllal, hogy a helyiek figyelmét az egykori városmagra irányítsák és erősítsék a városrész-tudatot.

 

A második Dömölki Napokon is mindenki megtalálta a neki való programot, a körzetek képviselői és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár széles műsorpalettával készült a hétvégéjére. Június 6-án az Árpád-kori Romtemplom és környéke adott helyet a rendezvényeknek. A gyerekek hamar lefoglalták magukat, ugrálóvár, játszóház és lovaskocsikázás várta őket a helyszínen. Később a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság révén tömlővel locsolhattak, beülhettek a tűzoltóautóba és felpróbálhatták a tűzoltók védőruháját.

A gyerekprogramokkal párhuzamosan a főzőversenyre benevezett baráti társaságok készítették elő a babgulyás, és pincepörkölt hozzávalóit, ami az idei évben újdonságnak számított. Kilenc bográcsban rotyogott az étel, melyet később zsűriztek is. Közben a város legrégebbi templomának romfalai között kulturális műsorok zajlottak. Az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai és növendékei szerenádot adtak, a Soltis Lajos Színház tagjai pedig Ludas Matyi történetét vitték a romok közé. Idén is visszatért Balatonboglárról a Seven Houses gospel kórus, akik egyházi és világi műveket hoztak magukkal.

  

A pénteki nap sztárvendége Janicsák Veca volt, akinek érkezése előtt Fehér László polgármester köszöntötte a dömölki városrészre kilátogatókat. A délutánból estébe hajló családi nap a Potyautasok házibulijával zárult.

Június 7-én az evangélikus templom parkjába várták a szervezők a családokat, ahol helyi művészeti csoportok és énekesek léptek fel. Geiger Nikolett és Joós Viktória könnyűzenei darabokkal szórakoztatták a közönséget. Felléptek az Energy Dance Sporttánc Egyesület és a Rocky Dilly Akrobatikus Rock And Roll táncosai, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár mazsorettcsoportja, a Kemenesalja Néptánccsoport valamint a Berzsenyi Táncszínház tagjai. Amíg a színpadon egymást váltották a fellépők, addig a gyerekek játékos sportvetélkedőben mérhették össze ügyességüket vagy Toma Játszóházában különböző népi játékokkal ismerkedhettek.

 

A családi napot, ahogy a tavalyi évben, úgy idén is jótékonysági orgonakoncert zárta az evangélikus templomban, melynek bevételével a templom freskóinak felújítását támogatták. Fehér László polgármester és Rác Dénes evangélikus lelkész köszöntőbeszéde után az evangélikus templom orgonáját Szabó Balázs Prima Primissima díjas orgonaművész szólaltatta meg. Az orgonista játékát Süle Ferenc karnagy vezetésével a Celldömölki Liszt Ferenc Vegyeskar színesítette.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb