Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Egyre népszerűbb a Celldömölki Makett Verseny

2014.05.22.

Németh Nóra

Immár 5. alkalommal került megrendezésre a Celldömölki Makett Kiállítás és Verseny a KMKK-ban. A nevezőket és a program érdeklődőit május 17-18-án várták a szervezők a helyszínre, ahol a modellek számos kategóriában és témában kerültek bemutatásra és értékelésre. 

Az évente megrendezésre kerülő celldömölki makett kiállításnak mostanra már nem csak hagyománya, de hírneve is van országszerte. A celldömölki makett klub szervezésében megvalósult rendezvény népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy az elmúlt évekhez képest rekordszámmal, közel 70-en neveztek a versenyre. A számos kategóriában több mint 250 pályamunka került bemutatásra. A KMKK auláját a hétvégén hajók, helikopterek, repülők és harckocsik makettjei és diorámái töltötték meg. Nem csak a versenyre nevezőket, de a makettezést hobbiszinten űző érdeklődőket és lelkes laikusokat is egyaránt vonzott a kiállítás kínálata. A két napos rendezvény során nagyon sokan tértek be, hogy szemrevételezhessék a tárlat alkotásait. A sok türelmet és rendkívüli aprólékosságot igénylő kézműves foglalatosság népszerűségében az is közrejátszhat, hogy a makettezés valóban nemtől és kortól függetlenül űzhető szabadidős tevékenység.

A hétvégén azonban nem csak az aulában kiállított darabokat lehetett megtekinteni, de a börze keretén belül vásárlásra is volt lehetőség, valamint az érdeklődők látvány-makettezés formájában a munkafolyamatból is kaphattak egy kis ízelítőt. Emellett az épület galériájában a Szombathelyi Vasútmodellező Egyesület terepasztala és a helyi hagyományőrzők második világháborús relikviái is kiállításra kerültek.

Ahogy azt Géczy Zoltán, a Celldömölki Makett Klub vezetőségi tagja és egyben a verseny egyik főszervezője elmondta, nagyon örülnek annak, hogy az érdeklődés évről évre nagyobb és egyre több látogatót vonz. Mivel az idei alkalom jubileuminak számít, ezért igyekeztek a szokásosnál is több programot és lehetőséget biztosítani a résztvevők számára. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően pedig abban bíznak, hogy a most már hagyományosan megrendezésre kerülő tárlatuk a továbbiakban is sikeres lesz, és az elkövetkezendő években is legalább ekkora érdeklődés fogja majd övezni. A pályamunkákat és alkotásokat a zsűri vasárnap délután korcsoportonként és kategóriánként díjazta.

NN

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb