Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Viharos tavaszi napok Alsóságon

2014.05.19.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Még a viharos, esős időjárás sem gátolta meg, hogy a nagymúltra visszatekintő Alsósági Tavaszi Napok idén is jó hangulatban teljenek. A szórakoztató, kulturális és sport programokban bővelkedő háromnapos rendezvény május 16-a és 18-a között került megrendezésre. 

Az Alsósági Tavaszi Napok több mint húsz éve meghatározó rendezvénysorozata Celldömölknek. Az idei évben az esős, szeles idő átírta a háromnapos ünnepség forgatókönyvét és tető alá vitte a műsorokat. Azonban, még a szeszélyes májusi hétvége sem tudta elriasztani a tavaszi napok kulturális rendezvényeire, közösségi programjaira kíváncsiakat. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára pénteken került sor az alsósági sportcsarnokban, ahol elsőként Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket.

  

A nyitórendezvényen, ahogy minden évben lenni szokott először az alsósági óvodások szerepeltek, majd az alsósági tagiskola diákjai léptek fel. A pénteki napon került sor a művelődési központ által kiírt „Minden, ami tulipán” című rajzpályázat eredményeinek kihirdetésre, a legügyesebb munkák készítői a helyszínen vehették át jutalmukat. A programsorozatot Erdélyi Antal részönkormányzat-vezető nyitotta meg, aki beszédében a városrészen élők összetartó erejét hangsúlyozta. Szombaton, a változékony időjárás ellenére nem maradt el a szokásos reggeli zenés ébresztő, a délelőttre tervezett sportrendezvényeket viszont – a női labdarúgótorna kivételével – elnapolták. Délután a Minárcsik kutyaiskola révén képzett házi kedvencek tartottak bemutatót a közönségnek, majd a Soltis színház gyermekstúdiósai egy komédiát hoztak magukkal kedvderítőként. A Tánc-lánc forgatagban a kemenesaljai művelődési központ művészeti csoportjai vonzották a tekinteteket, néptáncosok, rockisok, és showtáncosok léptek parkettre a közel egy órás műsoridő alatt.

  

A mulatság az esti órákban sem maradt el, a Gosztola Dorina és Turi Gábor alkotta duett fergeteges operettel teremtett jó hangulatot, majd a már bemelegített közönséget Radányi Károly hívta nosztalgia partyra. Az esti vigasságról a Sógorok gondoskodtak mulatós egyvelegükkel. Az elmúlt évekhez hasonlóan, vasárnap ökumenikus istentisztelettel zárult a háromnapos programsorozat, melyet ugyan idén az eső foglalt keretbe, de így is a szórakozás maradt végig főszerepben.




b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb