Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Ünnepi közgyűlést tartottak a kemenesaljai öregdiákok

2014.05.12.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Tavaszi közgyűlésre gyűltek össze május 10-én a Kemenesaljai Baráti Kör tagjai. Az ülésen a két középiskolai tanár nevével fémjelzett, minden évben meghirdetésre kerülő Jónás-Szente pályázat eredményhirdetésére is sor került. 

Sokan elszármaztak már Celldömölkről, de legalább ennyien máig Kemenesalján élnek, azok közül az egykori berzsenyis diákok közül, akik a Kemenesaljai Baráti Kört alkotják. A korábban Gábor Áron, majd Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett öregdiákok minden évben kétszer találkoznak. A tavaszi közgyűlésen dr. Zsiray Ferenc, a kör elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Celldömölk díszpolgárát, dr. Kósa Andrást, aki húsz évig volt a társaság elnöke. Az ünnepi közgyűlés hagyományait megtartva, Fehér László polgármester beszámolt azokról a változásokról, melyek a legutóbbi találkozásuk óta eltelt időszakban következtek be a városban.



A közgyűlés kiemelt eseménye volt, a Kemenesaljai Baráti Kör által minden évben meghirdetett Jónás-Szente pályázatok eredményeinek kihirdetése. Idén a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola 16 diákja küldött be pályamunkát a kiírásra, irodalom, képzőművészet és egyéb kategóriákban. Ahogy a korábbi években lenni szokott, a beérkezett pályázatok bírálása mellett, idén is kiosztották az „Év diákja” címet. A 2013/2014-es tanévben Döbrönte Lászlót, a gimnázium 12.H osztályos tanulóját, valamint Ábrahám Gábort, a tagiskola géplakatos tanulóját választották meg az év tanulóinak. A díjátadó ünnepség után a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola fiataljai, Tóth Regina Krisztina és Ipsics Áron verses-zenés műsorral lepték meg a baráti kör öregdiákjait.


A Jónás – Szente pályázatok eredményei 2014-ben:


Irodalom kategória:


1. "Szaffi" Tóth Regina Krisztina (10.H)

2. "Pöris" Döbrönte László (12.H)

3. "VV" Vacurka Viktória (12.A)

Különdíj: "Banános Csoki" Magyar Roland (10.B)


Képzőművészet kategória:


1. "Matisse" Tóth Milán (9.SZA)

2. "Varázslat" Ekler Dorina (11.A)

3. "Tavasz" Lócsi Alexandra (9.SZA)

Különdíj: "Honey" Tóth Patrícia (11.A)


Egyéb kategória:


1. "Torta" Gadácsi Júlia (12.H)

3. "Ubi" Bérdi Anikó Csenge

Különdíj: "Varázslat" Ekler Dorina (11.A)



Könyvjutalomban részesültek: Jakab Roxána (12.A), Németh Nikoletta, Sali Dávid (11.H), Sipos Mirtill (9.A), Szalóky Anna (12.H)

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb