Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

„A szív kotta nélkül sírja el a legszebb nótákat!”

2014.05.11.

Németh Nóra

A Turay Ida Színház érkezése ismét megtöltötte a KMKK színháztermének nézőterét. Ezúttal egy igazi klasszikussal, Kálmán Imre Cigányprímásával állt színpadra a társulat. 

Május 10-én ismét Celldömölkre látogatott a Turay Ida Színház. A társulat legutóbb márciusban járt Celldömölkön, akkor Shakespeare örök klasszikusát, a Rómeó és Júliát mutatták be. Ezúttal azonban a középkori drámák műfajától igencsak távol álló vidám magyar operettel érkeztek. Kálmán Imre nagysikerű Cígányprímása színültig töltötte a színháztermet.

A történet Rácz Pali korosodó cigányprímásnak fiával való konfliktusáról szól. Az idős zenész nem csak azért áll szemben fiával, mert az a cigány hagyományokat felrúgva inkább klasszikus darabokat játszik és kottából gyakorol, de ráadásul mindeközben apa és fia ugyanabba a lányba szerelmes. A konfliktus a játék műfajából adódóan rengeteg humoros és komikus jelenetet eredményez, végül pedig nem meglepő módon happy enddel zárul. A színpadot az egészestés játék során dinamikus karakterek, igazi roma virtus, lendületes tánc és zene töltötte be.

Rácz Palit a Jászai Mari-díjas Mikó István alakította. A színészválasztás nem meglepő. Egyrészt mivel Mikó Istvánnak ez már a sokadik Kálmán Imre-szerepe, másrészt a színész egy eddig háttérbe szorult zenei oldaláról bemutatkozva maga adta elő a színdarab hegedűbetéteit. Ahogy azt Mikó István elmondta, mindig találhatunk aktualitást a színdarabokban. Itt például a generációs konfliktusokat lehet kiemelni, apának és fiának az eltérő értékrendekből fakadó örök szembenállását, amit természetesen mindig felülír az érzelmek világa.

A szünettel együtt több mint háromórás operettet a neves Rajkó zenekar kísérte végig Suki István vezetésével. A Böhm György rendezésében színpadra állított zenés darab nagy sikert aratott a közönség körében. A vidám, mulatságos és mesterien kivitelezett színdarab kellemes kikapcsolódást, színvonalas és könnyed szórakozást biztosított minden érdeklődő számára.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb