Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Újra nyitva a Sághegyi Múzeum

2014.05.09.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

A 2012-ben felújított Sághegyi Múzeum néhány hónapos szünet után május 3-án ismét megnyitotta a kapuit az érdeklődők előtt.  



Tavaszi és nyári kirándulások alkalmával érdemes bejárni a Ság hegyet és közben elidőzni a múzeumban, ahol különböző interaktív eszközök mutatják be az ötmillió éves tanúhegy természeti világát és kultúrtörténetét. A kívül-belül megújult épületben lehet borospincét építeni, macskakő kirakóval játszani, távcsővel madárfészkeket keresni, római katona ruhájába bújni és számos már érdekességet felfedezni. A múzeum közvetlen környékén is tartalmasan el lehet tölteni az időt. A Kőparkban tíz hatalmas kőtömb történetét ismerhetik meg a látogatók, a gyerekeket pedig játszókert várja az épület szomszédságában, ahol hintázhatnak, mászókázhatnak és csúszdázhatnak. A vulkánosságról szóló játszókert része egy óriás puzzle, melyen a Föld kőzetlemezeit rakhatják ki az arra járók. A hosszabb kirándulást tervezők két tanösvényen is elindulhatnak, az egyik a hegység növény- és állatvilágát mutatja be, a másik pedig a hegy keletkezését és fejlődését tárja fel.

A Sághegyi Múzeum október közepéig a hétfői és keddi napok kivételével naponta látogatható. Szerdától szombatig 10 órától 18 óráig, vasárnap pedig 10 órától 16 óráig várják az érdeklődőket.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb