Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Elballagtak a végzős középiskolások

2014.05.03.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Egymásba fonódott karokkal, ballagási énekek dúdolásával, az iskola lobogójának nyomában vettek búcsút az iskolapadtól április 30-án a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola végzősei. Számukra véget ért a szokásos diákélet, érettségi és szakmai vizsgák keretében kell számot adniuk eddig megszerzett tudásukról.  



A ballagási ünnepség délelőtt a gimnazisták menetével vette kezdetét, akik az osztálytermeikből elindulva, virággal a kezükben, diáktársaik sorfala között érkeztek meg az iskola udvarára, ahol szüleik, tanáraik és diáktársaik várták őket. „Ugyan a távlati cél karnyújtásnyira került, de az út végére még nem értetek ezzel” – szólt az érettségi előtt álló tanulókhoz Sipos Tibor igazgató, jelezve az előttük álló hetek komoly kihívását és megpróbáltatását. A végzősöktől fiatalabb diáktársaik verses-zenés összeállítással vettek búcsút, majd Fehér László polgármester fogalmazta meg útravaló gondolatait. „Az elmúlt években nemcsak a tanítási órák ismeretei formáltak titeket, az iskola – ahogy mondani szokták – az életre készített fel benneteket. Tudást adott ahhoz, hogy hogyan lássátok át a saját helyzeteteket, és a benneteket körülvevő világot” - mondta a városvezető, hangsúlyozva, hogy a sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni. Végezetül azt kívánta, hogy mindig szívesen gondoljanak az iskolájukra, ahol gyermekből felnőtté formálódtak. A ballagók sorából Döbrönte László, 12.H osztályos tanuló lépett ki, hogy társai nevében köszönetet mondjon szüleiknek, tanáraiknak, akik támogatták őket az idáig vezető úton. Az itt maradók nevében a 11.H osztályos Boznánszky Anna köszönt el, aki önmaguk megvalósítására bátorította a gimnázium legidősebb tanulóit. Az intézmény életében már hagyomány, hogy a ballagók szalagot kötnek emlékként az iskola zászlajára, amit idén is a 11. osztályosok vettek át. Az ünnepségen elismerésben és könyvjutalomban részesültek az osztályok legeredményesebb tanulói, a közösségi munkában élenjáró diákok. Végezetül Ákos: Gyermekember című dalát énekelte el közösen a két végzős osztály.

     

Ugyanezen a napon, délután a szakközép- és szakiskolai tanulók is búcsút vettek az alma mater falaitól. A már oly sokszor hallott csengőszóra, tarisznyával az oldalukon, osztályfőnökeik vezetésével a folyosókat végigjárva elindultak a sportcsarnok felé a végzős informatikai, ügyviteli szakmacsoportos diákok, a géplakatosok, festők valamint a pék-cukrászok. A három osztály 44 diákjától elsőként Celldömölk város polgármestere, Fehér László köszönt el sok sikert és kitartást kívánva a közelgő érettségi és szakmai vizsgákhoz. Monostori Barbara, 11. évfolyamos tanuló az iskolában maradó diákság nevében búcsúzott el a ballagóktól, arra kérve őket, hogy soha ne felejtsék el az itt szerzett barátokat és közös élményeket. Az utolsó évesek képviseletében Németh Kitti, 12.A osztályos tanuló idézte fel azokat a szép emlékeket, melyeket az iskolában töltött négy illetve öt évnek köszönhetnek, majd a végzősök évszámmal ellátott szalagot kötöttek az iskola vándorzászlajára, amit itt maradó társaikra bíztak, átadva ezzel a stafétabotot. A köszöntőbeszédek sorát Soós Andrea, tagintézmény-vezető zárta, aki arra biztatta az ünnepelteket, hogy ne szakadjanak el véglegesen az intézménytől, hiszen „minden szárnyára bocsátott diák az iskola egész közösségének a sikere is.” Végül Stendhal soraival búcsúzott el a fiataloktól: „Az élet nem álom, hanem küzdelem, és csak azokat nem csalja meg, akik világos fejjel és kemény akarattal néznek vele szembe.” A ünnepségen jutalmat vehettek át az intézmény legeredményesebb tanulói, majd ballagási énekek kíséretében kiléptek a jól megszokott falak közül.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb