Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Négycsillagos szálloda és kemping épült

2014.04.30.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Ausztria és Németország után Magyarországon elsőként Celldömölkön épült meg az osztrák JUFA szállodalánc újabb családtagja. A JUFA Vulkán Fürdő Resort**** és a JUFA Vulkán fürdő Resort Kemping**** ünnepélyes átadására április 23-án került sor.  



A szálloda és a kemping építésével, valamint a fürdőfejlesztéssel együtt közel 2,8 milliárd forint összköltségű projekt valósult meg a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő területén. Az előbbi két elem ünnepélyes avatása április 23-án történt meg. Gerhard Anton Wendl, a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője a projektzárón elmondta, hogy 43 szállodát nyitott meg eddig, mindközül mégis ez volt a legnehezebb projekt, ami a gazdasági válságnak tudható be. - A sok hullámvölgy ellenére mindvégig biztosak voltunk abban, hogy Magyarországon, itt Celldömölkön akarunk befektetni. Nemcsak a szálloda és a kemping működtetése a célunk, hanem a várossal együttműködve az egész régiót szeretnénk felvirágoztatni - mondta Gerhard Wendl, aki egyúttal megköszönte az önkormányzat, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség valamint a befektetőpartnerek támogatását és kitartását.


A projektzárón jelen volt Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki elismerően szólt a beruházásról. Véleménye szerint Kemenesaljának szüksége volt már egy olyan minőségi szállóhelyre, mint a JUFA szálloda, hiszen ez a térség turisztikai szempontból Vas megye egyik legértékesebb pontja.



Fehér László polgármester köszöntő beszédében ismertette a projekt előzményeit, mely egészen 2002-ig nyúlik vissza. Összefoglalta a 2005-ös fürdőnyitáshoz vezető utat, találkozását Gerhard Wendl úrral, valamint a 2009-ben bekövetkezett közös pályázatbenyújtást. A városvezető szerint ez a beruházás zászlóshajója lehet a Dunántúlnak, amely az egyházi turizmussal, a Ság heggyel és a Kemenes Vulkánparkkal kiegészülve növelheti a város turisztikai vonzerejét. A korábbi évek statisztikája azt mutatja, hogy évente átlagosan 90-110 ezer vendég fordult meg a fürdőn, ez a szám reményei szerint 2015-ben 150 ezerre is megemelkedhet, növelve egyúttal a vendéglátóipar forgalmát. A négycsillagos szálloda és kemping átadásának ünnepségén az Energie Dance Team formációi szórakoztatták a meghívott vendégeket. Az átadást jelképező szalag átvágására előbb a hotel, majd a kemping bejáratánál került sor. Rudolf Wiedner, a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, hogy az átadással ugyan csúsztak pár hónapot, de érdemes volt kivárni a végét, mert a JUFA különlegességét a hotel, a fürdő, és a kemping együttese adja. A befektetők bíznak abban, hogy Celldömölk után több JUFA szállodát is megnyithatnak még az országban.


A projektzáró előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a JUFA családnak összesen 52 szállodája van, a vendégéjszakák száma a tavalyi évben átlépte az 1,1 milliót. Ennek a családnak kiemelt tagja a celldömölki JUFA Vulkán Fürdő Resort****, mely az első négycsillagos szállodája az anyavállalatnak. Heinrich Máté, marketing és értékesítési igazgató elmondta, hogy a szálloda sajátosságát a család-, és ifjúságbarát jellege adja. Ezt nem csak az infrastruktúra sugallja, hanem a szolgáltatások köre is. A 40 szobás szállodában klimatizált szobák, étterem és kávézó, fitneszterem, ifjúsági- és játszószoba várja a vendégeket. A hotelben 110 főt befogadó konferenciaterem és egy kisbolt is helyet kapott. Mindennek felépítéséhez az Európai Unió több mint 240 millió forintos támogatást nyújtott. A hotel épülete közvetlen kapcsolatban áll a gyógy- és élményfürdővel, amelyet egy folyosón át érhetnek el a szállóvendégek, akik ingyenes fürdő- és szauna belépőt is kapnak ott tartózkodásuk idejére. A celldömölki komplexum sajátossága, hogy a sportra épít. A sportolók igényét a nagy műfüves focipálya, a strandröplabda-, és teniszpálya, a multifunkcionális kézilabda-, kosár-, és focipálya, a 6 pályás 25 méteres úszómedence, az asztalitenisz asztalok, a fitneszterem és a kerékpárkölcsönző elégíti ki.

A szálloda közvetlen szomszédságában lévő kemping megépítéséhez az unió 95 millió forintos támogatással járult hozzá. A Ság hegyi panorámájú kempingben 74 nagy lakókocsi-beállót, 102 sátras parcellát és négy modern, ötszemélyes jurtát alakítottak ki vizesblokkokkal, mosogató-, mosó-, és szárítógéppel. Mindegyik beállóhelynél és parcellánál adott az áram-, víz-, és szennyvíz csatlakozási lehetőség, és a wifi. A vendégek kényelméről és szórakozásáról a Vulkán Grill Étterem, a játszótér és a minigolf gondoskodik.



Az egyes elemek egymásra épülésével komplex turisztikai vonzerőt képvisel a létesítmény, amit a számos új élményelemmel bővülő fürdő tesz majd igazán izgalmassá. Április 18-tól újra látogatható a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, ami felújítás miatt néhány hónapig nem működött. A zárva tartás ideje alatt megtörtént a járólapcsere és a falak átfestése, ami által új arculatot nyert a termál, illeszkedve a komplexum dizájnjához. - Teljesen megújult a vizesblokk, a jakuzzi környéke és a gyógyászati részleg. Elkészült a nyári bejárat, amit már május végén használhatnak a fürdővendégek. A munkálatok továbbra is folytatódnak, a tanmedence mellett épül a gyerekvilág és készül az 50 főt befogadó szaunavilág is, ami várhatóan nyár elején fogadja a vendégeket - tudtuk meg Fehér László polgármestertől.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb