Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Banyó Gyula emlékkiállítás

2014.04.28.

Németh Nóra

Banyó Gyula emlékkiállítás nyílt a KMKK galériájában. A 70 képből álló tárlat április 25-től június 7-ig lesz megtekinthető az érdeklődők számára. 



Banyó Gyula 70. születésnapjának alkalmából rendeztek emlékkiállítást alkotásaiból. A tárlat a 70 év 70 kép címet viseli, és a tavaly elhunyt festőművész-tanár egész életpályájába nyújt betekintést. A kiállítás nyitóbeszédét Banyó Gyula egykori kollégájaként Sipos Tibor iskolaigazgató mondta el.

„Szomorú és boldog ünnep ez a mai. A szomorúságát az adja, hogy a művész úr, kollégánk már nem lehet közöttünk, az örömöt pedig az, hogy ilyen sok ember itt van. Nagy öröm, hogy ilyen hatalmas képanyag gyűlt össze egy ilyen hosszú életpálya végén, amely mondhatjuk, hogy csak párhuzamosan futott azzal, ami talán fontosabb volt, a tanár úr szakmai munkájával. Én nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a család megkért arra, hogy ezt a mai kiállítást megnyissam. Nem volt könnyű feladat, de az a szempont, hogy a tanár úr közel állt hozzám, és nagyon kedveltem őt, mégis egyszerűvé tette, hiszen nagyon szívesen beszélek róla, az őt nem ismerő embereknek”-mondta Sipos Tibor. Az iskolaigazgató azt is hozzátette, hogy nagyon látványosnak tartja a kiállítást, ami elsősorban Banyó Gyula családjának köszönhető, és reméli, hogy sokan eljönnek majd megtekinteni a képeket.



A megnyitón az Ádám Jenő Zeneiskola növendékei és diákjai zenéltek. Az eseményen részt vett Banyó Gyula családja is, akik nagy büszkeséggel válogatták össze a tanár úr képeit a tárlatra. A kiállítás megvalósulásáért a művész fia, Banyó Ákos mondott köszönetet.

„Édesapám többnyire olajjal dolgozott, kezdetben farostlemezzel, aztán vászonra festett. Emellett kipróbált más technikákat is, például selyemfestészettel is foglalkozott rövid ideig. Aztán belekezdett az akrilfestészetbe is utolsó években, így 2011-től 2013-ig többnyire akril és vegyes technikákkal foglalkozott”-mesélt édesapja művészetéről fia, Banyó Ákos. Banyó Gyula élete során tehát számos stílusban és többféle eszközzel is alkotott, így a kiállítás darabjai is színes, komplex tárlatot nyújtanak. A megnyitón hatalmas volt az érdeklődés, a galéria terme színültig telt nézelődőkkel. A kiállítás június 7-ig fogadja majd a látogatókat.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb