Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Klampár Tibor nevét vette fel a gimnázium új asztaliteniszte

2014.04.21.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Asztalitenisz termet avattak április 14-én a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskolában. A termet a kétszeres világbajnok, többszörös Európa-bajnok és magyar bajnok, Klampár Tibor asztaliteniszezőről nevezték el. 



Két új pingpongasztallal, hozzá tartozó hálóval, labdákkal és ütőkkel gazdagodott a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola. A sportfelszereléseket a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) jóvoltából kapta meg az intézmény. Fehér László, a szövetség alelnöke elmondta, hogy az asztalitenisz Magyarországon bekerült a 16 kiemelt sportág közé, ami azt jelenti, hogy a MOATSZ hét év alatt közel két milliárd forint plusz állami támogatást kap sportfejlesztésre, aminek nagy részét szakosztályok indítására kívánják fordítani. - A legfőbb cél az, hogy minél több gyermek sportolhasson, és a fiatalok körében még népszerűbb legyen a pingpong - hangsúlyozta Dr. Stocker Miklós, a szövetség főtitkára, aki fontosnak tartja azt, hogy szélesedjen a bázis és ne csak a professzionális sportolóknak legyen fontos ez a sport, hanem azoknak is, akik értékesen szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Az új sporteszközök átadásával egyidejűleg egy új terem is nyílt a celldömölki középiskolában. A korábban osztályteremként működő földszinti helyiséget az iskola felújította, és asztalitenisz teremként rendezte be, amit a kétszeres világ, többszörös Európa bajnok asztaliteniszezőről, Klampár Tiborról neveztek el. – Nagyon örülök, hogy így megbecsülnek, még nem neveztek el rólam termet, eddig ez a csúcs. – fogalmazott a magyar asztalitenisz legendás alakja, aki nem mellékesen nyolcadik éve edzősködik Celldömölkön.

A Klampár Tiborról elnevezett terem avatására április 14-én került sor a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskolában. A hivatalos megnyitó az iskola diákjainak jelenlétében zajlott. Sipos Tibor, igazgató elmondása szerint az egyik legnépszerűbb terem lett a Klampár Tibor terem, a diákok a tanórák közötti szünetekben és a tanítási nap végén is szívesen ütögetnek itt. A szabadidő eltöltése mellett sport jelleggel is igénybe veszik az asztalokat, amire a megnövekedett testnevelési órák száma miatt szükség is van.



Az új asztalitenisz terem megnyitásának alkalmából bemutató mérkőzést játszott Klampár Tibor és Fazekas Péter, a CVSE- Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz csapat játékosa. A magyar válogatott egyedi lehetőségnek tartja, hogy a gimnáziumban önálló pingpongterem működik, hiszen Magyarországon ritka, hogy egy középiskolának saját asztaliteniszterme legyen. Ugyanezen a napon, Kőszegen a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben is átadásra került két pingpongasztal a hozzátartozó kiegészítőkkel együtt, melynek átadásán Fazekas Péter szintén nagy örömmel vett részt, hiszen két és fél évig az iskola tanulója volt.

Az asztalitenisz terem avatása után a diákok Klampár Tibor élménybeszámolóját hallgathatták meg a gimnázium tornacsarnokában, aki dedikálással tette emlékezetessé a napot.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb