Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Négycsillagos szálloda nyílt Celldömölkön

2014.04.17.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Ausztria és Németország után 2014. április 11-től már Celldömölkön is várja vendégeit a JUFA első négycsillagos szállodája. A nyitás első hétvégéjén szinte teltházas foglalás volt a hotelben.  



A négycsillagos JUFA Vulkán Fürdő Resorttal Celldömölkön nyílt meg az első magyarországi JUFA termálhotel. Az osztrák szállodalánc Ausztriában és Németországban már 40 vendégházat üzemeltet. A cég ügyvezetője szerint a sikert mutatja, hogy a JUFA-nak 2013-ban több mint 1 millió 100 ezer vendégéjszakája volt, a törzsvendégek közül többen pedig már Celldömölköt is felfedezték. „Hosszú évek óta barátságos kapcsolata van a JUFA-nak az önkormányzattal, hisz sok iskola választotta sítáborának helyszínéül az osztrák JUFA szállodákat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a szállodalánc legelső magyarországi családtagja Celldömölkön épüljön meg. Biztosak vagyunk benne, hogy egy sikeres nyitás után egy még sikeresebb folytatás következik” – nyilatkozta Gerhard Wendl, a JUFA GmBH ügyvezető igazgatója.

Az első hotelvendégek április 11-én vehették át a lefoglalt szobáikat. A kétszintes épületben 143 fő részére 40 szoba áll rendelkezésre, melyek klimatizáltak. A vendégek kényelmét kábeltelevízió, telefon, széf és ingyenes WiFi használat szolgálja. A szálloda telítettsége már a nyitáskor meghaladta a 65%-ot, a hétvégére pedig a 90%-os foglaltságot is elérte. – tudtuk meg Heinrich Máté marketing menedzsertől. A szálloda kávézójában már a nyitás napján bárki fogyaszthatott, az étterem viszont még csak a hotel vendégeinek üzemel, a tervek szerint május 23-án nyit az a’la carte részleg. A szálloda plusz szolgáltatásai közé tartozik a fitnesz terem, a biliárdasztal, a játszóház és az ifjúsági terem, ahol Wii játékkonzollal, videojátékkal, dartssal és csocsóval tölthetik el az időt a fiatalok.

Veronika Pesendorfer lányával és az unokájával az első szállodavendégek között érkezett meg a négycsillagos hotelbe. A család most először jár Celldömölkön, elmondásuk szerint a wels-i vásáron lettek figyelmesek a JUFA-ra és spontán döntötték el, hogy ezt a hotelt válasszák. A háromnapos itt tartózkodásuk ideje alatt felderítették a várost, kirándultak a Ság hegyen és meglátogatták a Sághegyi Múzeumot illetve a Kemenes Vulkánparkot.

A fürdő szolgáltatásait a nyitás hétvégéjén egyelőre csak a szállóvendégek vehették igénybe, de április 18-tól már külsősök is válthatnak jegyet. Fehér László polgármester elmondta, hogy az eredeti tervek szerint április 11-vel a fürdő részleg is elindult volna, a belső szakipari munkák miatt azonban egy hetet csúszik a nyitás, így április 18-án lesz újra látogatható a termál. A városvezető véleménye szerint Celldömölknek az eddig kialakult 90-110 ezer nagyságú vendéglátogatottsági köre a fürdő bővítésével, a szálloda és kemping együttesével évente 150 ezerre is emelkedhet, mely komoly változást hozhat a város életében.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb