Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Tehetséges fiatalok a Diák-Szín-Téren

2014.04.14.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Ismét megmutathatták tehetségüket a 10 és 22 év közötti fiatalok a Kemenesaljai Ifjú Tehetségek Művészeti Fesztiválján, április 11-én. Ezúttal is zenés daraboktól és különböző színpadi produkcióktól volt hangos a Diák-Szín-Tér. 

 


Negyedik éve népesült be fiatal tehetségekkel a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Diák-Szín-Tere. A Kemenesaljai Ifjú Tehetségek Művészeti Fesztiválja évről-évre olyan fiataloknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik kellő kreativitást és talentumot éreznek magukban ahhoz, hogy azt közönség előtt is megmutassák. A tehetségkutató célja, hogy a fiatalok a színpadi produkcióikon keresztül megcsillanthassák művészi adottságaikat illetve összemérhessék képességeiket, felkészültségüket. A nevezők között akadtak olyanok, akik már a korábbi években is színpadra álltak a Diák-Szín-Téren, de voltak olyanok is, akik először próbáltak szerencsét. A versenyzők a már megszokott kategóriákban jelentkezhettek. A háromtagú zsűri külön értékelte a komolyzene és a könnyűzene művelőit, a versmondókat, a színjátszókat valamint a tánc- és mozgásművészet kategóriában indulókat. A művelődési központ színpadán 26 különböző produkciót láthatott a közönség. A legnépszerűbb műfaj idén is a zene volt, de szép számmal neveztek versenyzők táncos koreográfiákkal is, amit lelkes tapssal díjazott a közönség. 


A fesztivál eredményei:


Népművészet kategóriában díjazott lett a Kemenesalja Néptánccsoport, a Kökényke Énekegyüttes valamint Kovács Károly.

Vers- és prózamondásban Sarlós Napsugár és Németh Balázs részesült díjazásban. Könnyűzene kategóriában a CBG kórusa mellett Ipsics Áront, Geiger Nikolettet és Jandrasovics Reginát díjazta a zsűri.

Színpadi jelenet kategóriában a Tücsök Bábcsoport illetve a Soltis Lajos Színház gyermekstúdiósai remekeltek.

Modern tánc kategóriában az Energy Dance Team valamint a Rocky Dilly ARRC táncosai részesültek jutalomban.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb