Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Egyházmegyei ifjúsági találkozó Celldömölkön

2014.04.14.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak április 12-én, Celldömölkön. A rendezvényen előadások, fakultatív programok várták a fiatalokat, valamint püspöki szentmisén is részt vehettek a Kegytemplomban. 



Megboldogult II. János Pál pápasága alatt kezdődtek el azok az ifjúsági világtalálkozók, melyek mára hagyománnyá nőtték ki magukat és mindig virágvasárnaphoz kapcsolódnak. A Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága ötödik éve szervezi meg a találkozót, minden évben más településen. Idén a celldömölki Nagyboldogasszony Plébánia kapta meg a felkérést a rendezvény lebonyolítására, melynek örömmel tettek eleget – mondta Kirner Antal Zoltán helyi plébános.

A találkozóra az egész egyházmegye területéről - többek közt Szombathelyről, Szentgotthárdról, Kőszegről, Zalaegerszegről és Lentiből - érkeztek fiatalok plébánosukkal, hitoktatóikkal. Természetesen a házigazda celldömölki fiatalok is részt vettek az eseményen. Az ifjúsági zenekar közös énekléssel hangolta a résztvevőket a lelkinapra, ami Mikolás Attila egyházmegyei ifjúsági referens, Fehér László polgármester valamint Kirner Antal Zoltán plébános köszöntőjével vette kezdetét. Tíz órakor Kaposi Gábor, a soproni Szent Orsolya Általános Iskola lelkésze tartott előadást a művelődési központ színháztermében, ahol közel 350 fiatal hallgatta az atya emberről, Istenről alkotott gondolatait és elmélkedését arról, hogy miért fontos önmagunk szeretete és elfogadása. „Azzal, ami vagy, ha akarod, katedrálist építhetsz.” – hangsúlyozta Kaposi Gábor.

Délután különböző fakultációs programokkal folytatódott a közös munka. A fiataloknak lehetőségük volt beszélgetni az előadóval, a szerzetesekkel, aki akart részt vehetett kézműves és sportfoglalkozásokon. A lellkinapot 15 órakor ünnepi szentmise zárta, amit dr. Veres András megyéspüspök celebrált a katolikus Kegytemplomban.


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb