Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Teltházas közönség előtt a Seherezádé

2014.03.23.

Németh Nóra

A szombathelyi Attitude Balettiskola március 14-én, pénteken lépett fel a KMKK színpadán. Teltházas közönség előtt adták elő Rimszkij-Korszakov klasszikus szimfonikus művére, a Seherezádéra készült koreográfiájukat.  

Amint azt a 2003-ban alakult Attitude Balettiskola vallja magáról, céljuk nem más, mint hogy növendékeik megszerethessék, elsajátíthassák a legszebb művészeti ágat, a klasszikus balettet. Aki részt vett az előadáson, nem is kételkedhet abban, hogy a gyerekek valóban a szép mozgás művészetét tanulják. Az intézmény diákjai kifinomult mozgáskultúrával vitték színpadra az arab kultúra legismertebb legendáját, Az Ezeregyéjszaka meséiből ismert Seherezádé történetét. Megismerhetjük a mesét, melyben a király, előző felesége hűtlensége miatt, bosszúból mindennap új lányt vesz el, majd másnap kivégezteti őket. A vezír lánya önként jelentkezik menyasszonynak, majd az uralkodó kíváncsiságát kihasználva az éjjelt egy befejezetlen mesével zárja, amit csak másnap hajlandó folytatni. A mítosz szerint a lány így mesél a királynak ezeregy éjszakán keresztül, miután a férfi megkegyelmez neki. A gyerekek nagyszerűen koreografált, finoman munkált mozgástechnikájú előadást nyújtotta. Kezdők és haladók egyaránt részt vettek abban, hogy a darab teljes egységgé váljon. A fellépők jelmezei, a színes párnák és drapériák, a vöröses izzó fények mind Perzsia hangulatát idézik meg a közönség számára.

A növendékek egy precízen komponált, kiváló előadást mutattak be, amely kellemes esztétikai élményt nyújtott a nézők számára, így mindenki betekintést nyerhetett a klasszikus balett művészetébe.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb