Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

A város új mentőautója

2014.03.15.

Németh Nóra

Március 14-én délelőtt a celldömölki mentőállomás udvarán sor került a város új mentőautójának átadására. Az átadáson megjelent többek között Dr. Szócska Miklós Egészségügyért Felelős Államtitkár, valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő, Söptei Józsefné alpolgármester, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület alelnöke, valamint az egyesület számos tagja. 



A celldömölki Kemenesaljai Egyesített Kórházban, az egészségügyi struktúraváltás következtében – 2012- májusában - megszűnt az aktív kórházi ellátás. Ennek ellensúlyozásaként az önkormányzat és helyi civil szervezetek részéről felmerült az igény egy modern esetkocsi szolgálatba állítására a celldömölki mentőállomáson.

Habár az esetkocsi ügye egyelőre még várat magára, de a városban működő, több mint 500 000 km-t futott régi mentőkocsi helyett egy új, korszerű Mercedes Sprinter 316-ost kapott a mentőállomás.A kocsit Dr. Szócska Miklós államtitkár személyesen adta át, aki beszédében elmondta, hogy az eszközállomány folyamatos bővítése mellett céljuk a korszerűsítés is. Az új kocsi felszereltsége és képessége is megfelel a jelenlegi normáknak. A mentőautót Söptei Józsefné, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület elnökségi tagja köszönte meg, és hozzátette azt is, hogy az Egyesület és a város továbbra is bízik egy sürgősségi kocsi üzemeltetésében.

Söptei Józsefné arra is rámutatott, hogy a város és a civil szerveződések által az esetkocsira eddig összegyűjtött összeget a legcélravezetőbb lenne a mentőállomás és az új jármű további fejlesztéseire költeni. Ugyanakkor emlékeztette az egybegyűlteket arra, hogy a sürgősségi kocsi hiánya a városban még mindig fennálló probléma, ami megoldásra vár. Biztosította a jelenlévőket arról, hogy a város és az egyesület-ahogy korábban a jótékonysági koncertekkel, adománygyűjtésekkel-most is minden lehetőséget kiaknáz, hogy ennek megvalósulását támogatni tudja.

 

Az átadáson megjelentek többek között az Egyesület tagjai is, akik a beszédek után megtekinthették az új járművet. Jelen volt az Országos Mentőszolgálattól Dr. Lórántfy Mária is, aki beszámolt az állomásfejlesztés forrásáról. Elmondta, hogy az állam egy uniós pályázat keretén belül 200 új mentőautó kihelyezésére kapott lehetőséget, ennek az egyik első példánya a celldömölki jármű is. Emellett ugyanebből a pályázati forrásból folyamatban van 60 mentőállomás dinamizálása, 22 új mentőállomás létrehozása, továbbá légimentő-állomások fejlesztése is.

Mint azt Unger Gábor megyei megbízott műszaki vezetőtől megtudhattuk, a kocsi rendkívül fejlett és biztonságos, 163 lóerős dízelüzemű jármű, amely modern légzsákokkal, menetszél-stabilizátorral,újfajta, könnyebben kezelhető hordággyal és transztelefonikusekg-val van felszerelve.

Az új mentőautót a mentőállomás dolgozói és a város lakosai egyaránt örömmel fogadták. Valamennyien bíznak abban, hogy ez csak a kezdet, és hamarosan tovább fejlődhet a város egészségügyi ellátása.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb