Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Megalakult a Családfakutató-klub Celldömölkön

2014.03.14.

Németh Nóra

Megalakult a Családfakutató-klub Celldömölkön. A társaság idén februárban szerveződött, március 13-án tartották második gyűlésüket a KMKK könyvtárában. 

Március második szerdáján megtartotta második találkozóját az idén szerveződött kör, a Családfakutató-klub. A klubba főként olyan tagok csatlakoztak, akik már több éve, sőt, akár több évtizede is foglalkoznak a leszármazások kutatásával. A feltérképezés efféle tudománya nem egyszerű, sok türelmet és aprólékos vizsgálatot igényel. A találkozón ezúttal Bóka István tartott beszámolót.

Az előzetes megbeszélés alapján minden hónap második szerdáján fog találkozót tartani a klub, amely teljesen nyitott, tehát mindig szívesen fogadja az újabb érdeklődőket. Egyelőre a tagok egymás között tartanak beszámolókat, egymással osztják meg a kutatásaik eredményeit, tapasztalatait. Viszont a későbbiekben máshonnan is várnak majd előadókat, szakértőket, akik többet is elárulhatnak a tudomány módszereiről.

Bóka Istvántól megtudhattuk, hogy a Családfakutató-klubon belül természetesen mindenki a saját családjának feltérképezésével kezdte a kutatást. Habár az internet rengeteg információt tartalmaz a származásokról, ezek azonban nagyrészt megbízhatatlanok, így nem lehet rájuk hagyatkozni. A legbiztosabb forrásnak az anyakönyvi kivonatokat tekintik, az egyházi bizonyítványokkal egészen az 1700-as évekig vissza tudják vezetni a születéseket, házasságokat, halálozásokat.

A családfa-kutatás mindenki számára rejtegethet érdekességeket, eddig ismeretlen összefüggéseket, ugyanakkor rendkívül aprólékos tanulmányozást igényel, így csak a legkitartóbbak juthatnak eredményre. A klub következő gyűlése április 9-én 18 órakor lesz a KMKK könyvtárában, ahova szívesen várják a csatlakozni vágyókat.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb