Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Továbbra is tart a Soltis Lajos Színház felújítása

2014.03.14.

Németh Nóra

Továbbra is tart a Soltis Lajos Színház felújítása. Az elmúlt évben számos átalakításra került sor önkormányzati forrásokból, magántámogatóktól és önerőből egyaránt, de a teljes renováláshoz még hosszú út vezet. 

A Soltis Lajos Színház hazánkban egy a maga nemében egyedülálló, organikus működésű színháznak vallja magát. Ezért is tartják fontosnak, hogy előadásaikat és próbáikat egy őket tükröző, innovatív környezetben tudják bemutatni. A társulatnak otthont adó épület, a volt mozi épülete az elmúlt évben már nagy tatarozásokon esett át. Megújult a cseréptető, a lapostető, a falak szigetelése, a bejárati ajtókat is lecserélték és felújították az ereszcsatornákat. A munkálatok következő lépése a külső fal- és homlokzat-felújítás lenne. Az erre kiírt pályázatot Fülöp Edina nyerte el, akinek a klasszikust a modernnel vegyítő tervezete hűen tükrözi a kamaratársulat eklektikus stílusát. Tavaly decemberben már tartottak egy nagyszabású gálaműsort, amelynek bevételéből félmillió forint támogatás gyűlt össze, ez azonban csak a hatoda annak, amennyire a színháznak szüksége lenne. Ezért a társulat egy Magyarországon eddig kevéssé ismert "crowdfounding" kezdeményezésbe fogott. Egy közösségi finanszírozásra szolgáló oldalon, az indiegogo-n indítottak el egy kampányt egy kisfilmmel, ahol lehetőségük van rá, hogy akár őket nem ismerő, külföldi szponzoroktól is fogadhassanak támogatásokat.

A társulat ettől a kezdeményezéstől reméli azt a támogatást, amelyből a színház épülete elnyerheti méltó külsejét. Ezzel nem csak saját, de a nézők számára is szeretnének megfelelő környezetet biztosítani a kulturális előadások élvezetéhez.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb