Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Totál Plán

2014.03.14.

Március 1-2-án immár második alkalommal rendezték meg a KMKK artmozijában a Totál Plán Filmfesztivált, ahova amatőr és függetlenfilmesek küldhették be az alkotásaikat, melyeket szakmai zsűri értékelt. 

A 2. Totál Plán Fesztiválra idén is számos videó érkezett, 26 pályázó összesen 39 filmmel indult a szemlén, melyeket kisjátékfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, animáció és etűd kategóriákban lehetett nevezni. Az alkotásokat négytagú zsűri értékelte: Pacskovszky József filmrendező, Boros Ferenc tanár, független filmes, Kupi Miklós tanár, költő és Rozmán László független filmes. A pályázók közül többen is eljöttek a rendezvényre meghallgatni a zsűri véleményét. A fesztiválra rendkívül színvonalas alkotások érkeztek. Annak ellenére, hogy a technikai feltételek a legtöbb amatőr rendező számára nem adottak, kreativitásukkal és ötletgazdagságukkal mégis minőségi munkát tudnak nyújtani. A filmkészítés jelenleg a produktivitás legnépszerűbb formája, és habár sajátkészítésű videóit ma már bárki hozzáférhetővé teheti az interneten, hozzáértő szakmai véleményt azonban csak az ilyen és az ehhez hasonló fesztiválokon hallhat.

Pacskovszky József elmondta, hogy nagyon igényes munkákat küldtek be a pályázók, amit a napjainkban rendkívül jellemző filmdömpingnek lehet tulajdonítani, mivel a mozi, a televízió és az internet ma már bárki számára hozzáférhetővé tesz bármely filmet. Az amatőr alkotók pedig ezeken keresztül tudnak tanulni, fejlődni. A zsűri külön örült annak, hogy a felhívás minden réteghez eljutott, így fiatalok, idősek, sőt, még határon túliak is neveztek a fesztiválra.

A filmek bemutatása két napon keresztül zajlott, miután a zsűri egy kötetlen beszélgetés keretén belül elmondta meglátásait, tanácsait a megjelent alkotóknak. Az értékelés minden résztvevő számára építő jellegű volt, szívesen hallgatták a szakmai bírálatokat, észrevételeket.

Az értékelés után a zsűri kategóriánként díjazta is a legjobb filmeket. A fesztivál lezárultával a bírálók és a pályázók egyaránt abban bíznak, hogy jövőre is részt vehetnek majd 3. Totál Plánon.

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb