Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Varázslatos nevelőnő költözött az alsósági iskolába

2014.02.18.

Baranyai-Vajda Zsuzsa

„Arra int Mary Poppins mindig mosolyogni kell. Jaj, Ne felejtsük el, hogy mosolyogni kell.”– szól a Mary Poppins musical egyik ismert dalszövegrészlete, amit a Városi Általános Iskola Alsósági Tagintézményének diákjai az SZM műsoruk keretében elevenítettek fel szüleik, pedagógusaik előtt, február 15-én.  


A népszerű musicalből ismert nevelőnő hatalmas esernyőjével az alsósági sportcsarnokba is megérkezett a keleti széllel. Kalandozásait a Banks gyerekek mellett – akiket Hajós Luca és Bakonyi Armand alakított - az iskola diákjai és szüleik is átélték. A dada szerepébe Radányi Gréta bújt, aki esernyővel a kezében vitte végig Mary Poppins varázslatát. Az osztályok különböző zenés-táncos darabokkal színesítették a történetet.

Olyan ismert zenebetétek hangzottak el a műsorban, mint a Legyetek jók, ha tudtok, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Csókkirály. A tanulók megidézték a török birodalom legnagyobb alakjának, Szulejmán szultánnak a végzetét, eljárták a Mary Poppins musicalből ismert kéményseprő táncot, és magyar táncházzá alakították a tornacsarnokot. A hangulatot a szülői munkaközösség tagjai fokozták, akik harmadik éve már, hogy Németh Csabáné, SZM elnök vezetésével önálló produkcióval szórakoztatják a bálozó közönséget. A műsorból természetesen nem hiányzott a végzős tanulók báli nyitótánca sem, ami az idén a palotás volt. Az iskola diákjai által színre vitt Mary Poppins történet nemcsak a gyerekeket nevelte, hanem a felnőttekkel is megértette, hogy mi az igazán fontos az életben: „Rajta hát, Mary Poppins mondta mosolyogni kell! Szívvel is meg lélekkel!”


 


 


b-vzs

 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb